sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Lauantaivilinää Roermondissa



Roermond oli ihan kiva. En ole koskaan käynyt vanhassa keskustassa kunnolla, vaikka kaupunki on meitä melko lähellä, helpon moottoritiematkan varrella. Uh, tämähän on jopa vanha hansakaupunki. Sijaitsee Roer- ja Maas-jokien yhtymäkohdassa. (Joki lausutaan ”ruur” ja kaupunki siten ”ruurmond”.)



Kuuluisin Roermondissa tosin on nykyään jättimäinen Designer Outlet -kylä, joka on vissiin Euroopan suurin. Saksalaisten kävijöiden autoletka seisoo joka lauantai ja sunnuntai ja muutenkin tiellä sinne suuntaan. Se vetää shoppailijoita ympäri maailman, jopa suomalaisia erikseen sinne. Itse en ole ollut. Sieltäkin on kätevä kävely-yhteys kaupungin keskustan ostoskaduille, mikä piristää myös itse stadin kävijävilkkautta.

Keskustassa: Putiikkeja, kahvioita, viihtyisää. Hauskoja yksityiskohtia kaupoissa.









Yllättäen tori aktiivisena, siihen en ollut varautunut. Siihen, että sielläkin olisi taas kivoja vaatteita ja että niillä ei olisikaan korttimaksun mahdollisuutta. Ei ollut käteistä ollenkaan ja halusin ostaa neulepaidan.


Näitä suolasillejä ei mun niin kovin tee mieli. Alemmat uppopaistetut Kibbeling-turskapalat on parempi valinta.


Raatihuoneen torni torin laidalla pimputti sävelmää ja siellä oli jotain jänniä nukkemaisia hahmoja koristeena kupolin ympärillä.



Rahaongelma iski. Roermondistakin ovat lopettaneet lähes kaikki käteisautomaatit, jopa iso ABN-pankki laittanut kaikki 3 automaattiaan kiinni vanerilevyllä. Koko kaupungin keskustan ainoa automaatti oli sekatavarakauppa HEMAn sisällä. Ja se oli hiton kaukana torista.

Meni vaikka kuinka kauan vaeltaa sinne ja takaisin, jotta saan sen paitani ostettua. Niin tulipahan ainakin terveyskävelyä paljon.

Siinä samalla suhatessa tuli nähtyä iso kirkko ja paviljonki Munsterpleinillä ja pari patsasta.




Kuulemma kesällä torimyyjälle tulee digitaalinen korttimaksusysteemi. No kannattaisi tulla, ihmiset eivät kohta saa oikeasti yhtään mistään käteistä enää Hollannissa. Siihen on niin tyhmä syykin, se kun rikollisjengit räjäyttelevät dynamiitilla pankkiautomaatteja öisin saadakseen niistä rahat ulos, ja siinä sortuu kokonaisia rakennuksia ja ihmiset ovat asunnoissaan vaarassa. Joten ratkaisuna kaikki pankit sulkevat lähes kaikki automaattinsa. Niin mistä sitä käteistä kohta enää saa ollenkaan? Meilläkin Venrayssa on poistettu lähes kaikki automaatit, ja sitä uutta mainostettua pankkien yhteistä keltaista laitetta ei ole saatu vieläkään käyntiin.

Vinkki Hollantiin: jos menet torille ja meinaat sieltä jotain ostaa, sattaa olla, että tarvitset käteistä. Haali niitä euroja ajoissa jostain, mistä niitä vielä saa heti tilaisuuden vastaan tullessa.




Syötiin Bagels & Beansissa, joka on kehuttu ketju, ja se oli tosi täynnä. Niillä on kiva konsepti, innovatiivisia ruokia ja juomia, virkistävän erilaista. Sellaista hipsteriä ja nuorisoa houkuttelevaa nuorekasta ja vitsikästä, menyykin oli kivasti koristeltu. Oltiin ison keskuspöydän ääressä, koska omaa paikkaa pieneltä pöydältä ei ollut vapaana. Pöydällä oli kuvakirja LP-levyn kansista katottavana, hollantilaisen kansikuvaajan teoksia vanhoilta vuosilta, oikein retroja ja karseita, hauska selata.






Nyt tiedän, että jos tulee jossain kaupungissa tämä ketju vastaan niin kannattaa mennä, se on hyvä ja kiva.

Ostoskeskuksessakin oli ihan mukavan näköisiä ravitsemusliikkeitä sekä historiallisen Roermondin pronssinen pienoismalli.

Sisäterassi RoerCenterissä.


Teekauppa löytyi sivukadulta ja saatiin vihdoin irtoteetä, jota oli Venlosta mahdoton saada nykyään.


Toripuserossa on hännät sivussa. Varmaan paras jonkun mekon päällä.

Virkistävää nähdä taas uusi paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti