maanantai 23. maaliskuuta 2020

Ja uudet määräykset


Ei voitu tukea edes sitä yhtä hyvää dönerpaikkaa tilaamalla niiltä ruokaa, koska ne ovat menneet kiinni. Ehkeivät ne katsoneet voivansa olla kannattavia pelkillä tilaavilla asiakkailla, koska niillä on niin iso ravintolapuoli siinä, joka ehkä tuo suurimman osan tuloista.

Muutoin luulisi, että kaikki annoksia toimittavat ruokapaikat tarttuisivat nyt tilaisuuteen, kun ne ovat ihmisten ainoa mahdollisuus saada jonkun muun kokkaamaa ruokaa, tavallisten ravintoloiden ollessa kiinni. Pizzataksin mopot ajavatkin ahkeraan.

Karanteenissa voisi tehdä myös sen, että söisi vaan herkkuja ja leipoisi ja söisi lisää herkkuja. Karanteenin jälkeen olisi 30 kg painavampi. Jotenkin yritän välttää tän.


Illalla ruokakaupassa selvisi, että siellä onkin jo käsky tulla vain yksittäin tekemään ostokset, ei pariskuntana tai perheenä tai porukkana. Isot laput käskevät pitämään 1,5 metriä etäisyyttä. Tarraviivat lattiassa kassalla. Pleksilasit suojaamassa kassaa pärskiviltä asiakkailta. Ostoskorit on poistettu käytöstä, koska kärryjen kanssa on kuulemma helpompi tajuta pitää vaadittu etäisyys.

Tuotteita oli jonkin verran tarjolla. Porkkanat olivat loppu paitsi kolme minimaalista jämää. Otin sitten fenkolin niiden lisäksi, koska ne eivät riittäneet ateriaksi.

Yhtä hyllypoikaa jouduin pyytämään kiipeämään kylmäkaappiin puolestani, kun ranskankermapino oli siellä takaseinällä kahden metrin korkeudessa. Mutta pyysin sen hyvän matkan päästä ja hengittämättä nuorisoa kohti.

Ajankohta oli tosi hyvä, siellä oli hyvin vähän asiakkaita. Olin valmis kolme varttia ennen sulkemisaikaa.


Hollannissa alkaa nyt saada sakot, jos esiintyy kadulla yli 3 ihmisen ryhmässä eikä pidä etäisyyttä muihin.

Ulkoilun yksin tai kaksin pitäisi vielä olla mahdollista eli tehdä se yksi korttelikävely tai -pyöräily. Olenkin käynyt yksin, tai ollaan käyty kaksin ja ei olla ketään kohdattu monen metrin etäisyydellä, pitäisi olla ok. Saksassakin kannustetaan ulkoilemaan vaikka sielläkin on ryhmäkielto yli 2 ihmisen.

Eri asia on sitten rannat ja bulevardit ja metsäpuistot, joissa oli ihan liikaa ruuhkaa ja massaa viime viikonloppuna ja Hollannin viranomaiset kauhuissaan.

Kauppojen on nyt pakko alkaa määrätä tiukasti etäisyyden pitäminen ja siksi markettiostokset saattavat mennä vähän hankalaksi. Kävijöiden määrää aletaan säännöstellä ja voi syntyä jono ulos asti. Harkitaan yhä enemmän online-tilausta.

Okei. Lisätään viikonlopun listalle: leikkaa itse oma tukkasi. Kampaajat laitetaan kiinni.

Viikonlopun listalla oli jo: Siivoa piha. Mene vaatekaappiin ja vaihda talvi- ja kesävaatteiden paikkaa.

Pihan siivouksesta tosin syntyy jätesäkki kompostijätettä jonka saisi viedä ilmaiseksi kaatikselle, mutta ne valittivat telkkarissa jo ruuhkia jäteasemilla, kun kaikki siivoavat  pihaa yhtaikaa ja sinne tulee liikaa tungosta. Eli siitä ei ehkä pääse eroon just nyt.


Tällä viikolla on niin kylmät yöt, 3 pakkasta, että tuon esikkoruukut sisävarastoon yöksi. Yksi niistä alkoi nuokkua yhden pakkasyön jälkeen niin että näytti siltä että ne delaavat kaikki samantien seuraavaksi. Se toipui kuitenkin sisäyön jälkeen.

Pakkasviikon takia en halunnut vielä siivota pihaa tänä viikonloppuna. Antaa niiden lehtien vielä suojata maaperää, silmuja, uusia kasveja ja hyönteisiä kylminä öinä. Sitten pitäisi alkaa lämmetä ja siksi ensi viikonloppu on just oikea hetki tehdä se. Katkaista talventörröttäjät.

Ja sen takia en halunnut vielä mennä vaatekaappiin. Vieläkin tarvitsee pipoa ja pörröneuleita. Mutta ehkä hyvin pian ei enää. On tulossa +16 päivällä.



Aivan ihanat pörrösukat äidiltä. Lähetellään paketteja sitten kun ei toistaiseksi päästä Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti