perjantai 19. maaliskuuta 2021

Väärä vekkari ja väärä hammashälytys


Peppi Pitkätossu sanoi sirkuksen lippuluukulla: ”Haluaisin ostaa yhden surkuksen” kuultuaan väärin ja käsitettyään väärin.
Minä taas ostin discon. Kauppakuitissa lukee: disco.
No se oli tietysti purkki pyöreitä nonparelleja, joiden nimi on hollanniksi disco-dip.Miehen töistä tuli taas hedelmäkori ja tunsin itseni tyhmäksi, kun en tunnistanut pyöreää luumun kokoista ja väristä hedelmää, joka ei ole luumu, vaan jossa on kova kuori. Passionhedelmä. En vain ole koskaan livenä käyttänyt.


Mies kävi äänestämässä, minä en saanut. Äänestän Suomen eduskuntavaaleissa sen sijaan. Tällä kertaa jokainen äänestäjä sai oman punakynänsä mukaan kotiin. Ennen ovat kaikki lähmineet samaa kynää, mutta nyt ei voi taudin takia. Vaalipunakyniä myydään jo nettihuutokaupassa, mutta en tiedä, ostaako kukaan ja millä hinnalla.


Äänestyslipuke on lakanan kokoinen lista kandidaatteja.


...ja lopulta lappu laitetaan roskikselta näyttävään tynnyriin.

Puukiipijä kävi. En ole meidän pihassamme koskaan nähnyt. Luulen, että se oli muuttomatkalla pohjoiseen. Tuli ja hyppeli pitkin syreenin runkoa ja sitten se jo kiipesi tiiliseinällä ja SANOI MIELIPITEENSÄ. Vinkui niin lujaa, että kuului selvästi ikkunan läpi kirkas ääni. Minusta se jopa luritti laulun siinä.

Paras herääminen aikoihin. Yleensä kuulen herätyskellon heti, vaikka minulla onkin korvatulpat. Nyt en kuullut mitään ennen kuin hälytys huusi jo suoraa huutoa.

Havahduin siis yhtäkkiä kauheaan vinkunaan. Tulkitsin, että jahas, mies on jo noussut ja lähtenyt alakertaan ja unohtanut laittaa herätyskellonsa pois päältä. Konttasin raivoisana sängyn yli. Miehen herätyskello on ärsyttävän vaikeakäyttöinen sähkövirralla toimiva radiovekkari. Siinä on noin kymmenen pientä mustaa nappia mustassa toosassa pimeässä makuuhuoneessa enkä tiedä, miten sen hälytys laitetaan pois päältä. Mutta tämä helvetin meteli on saatava loppumaan, niin kauhea piipitys että tähän heräävät kohta naapuritkin.

Joten hyökkäsin laitetta kohti sormet harallaan ja painoin yhtaikaa kaikkia nappeja eri suuntiin. Ei loppunut piipitys. Näin vain, että onnistuin siirtämään kellon näyttämää kellonaikaa.

Hirveä vinkuna! Perkele lopu! Vetäisin lähimmän töpselin seinästä eikä mitään tapahtunut. Väärä johto, pitääkö tässä vielä alkaa setviä jakorasioiden suhteita toisiinsa...

Vedin seinästä toisen töpselin ja kello pimeni. Ja piipitys jatkui vielä kaksi sekuntia. Miten ihm... Siinä hetkessä tuli mieleen, että mitä jos onkin ihan tavallisesti minun herätysaikani ja se onkin minun herätyskelloni, joka piipittää.

Totta kai se oli oma herätyskelloni, joka oli vinkunut jo niin kauan tuloksetta, että vihdoin lopetti itsestään.

Sitten piti tunnustaa miehelle, että pimensin hänen herätyskellonsa täysin ja nyt se pitää asettaa uudelleen oikeaan kellonaikaan. Mies hohotti ja sanoi, että olisi halunnut nähdä videon tuosta hösläämisestä. Niin olisin minäkin.


Melkein yhtä tyhmä oli keikka hammaslääkärille.

Ien rupesi jomoilemaan paksuna niin, että epäilin siellä olevan vaikka mikä tulehduspesäke. Epäilin, jos hammasväliin on juuttunut joku ruoan pala ja erikseen vetelin hammaslangalla, mutta mitään ei irronnut.

Kuvittelin jo kaikki pahimmat skenariot, että joudun sunnuntaipäivystykseen ja pitää tehdä juurihoito ja saan toisen kruunun sen yhden kruunun viereen, tai ehkä kultakruunu onkin irtoamassa ja rakenteet tulehtuneet ympäriltä tai ties mitä.

Soitin maanantaina hamaaslääkäriajan tiistaiksi. Siellä taas rakennustyömaa kilkutteli, kiva aina kuunnella sitä lekalla mäiskimistä, vasaran nakuttelua, sahaamista ja poraamista kun kävelee parkkipaikalta hammaslääkäriin.

Aika kauan sitä hammasta kokeiltiin eri testeillä. Kylmätesti, narskutustesti, painelutesti, koputtelutesti, ja röntgenkuva. Vasta kaiken jälkeen kaivelun tuloksena sieltä tuli ulos vaaleanruskea pieni jokin. Jaaaaha... tunnistin popcornin kuorikalvon. Viime viikolla söin popcornia.

Juu hirveä tulehdus... housuissas on tulehdus.

He ottivat röntgenit silti vakavasti ja varmistivat kaksin lääkärein, ettei juurissa näy mitään häikkää. He mainitsivat, että minullahan on toinenkin juurihoidettu hammas. Muistan, että jossain on sellainen, jossa näkyy joku ruuvin pää niinku keskellä hammasta. Ja mitäköhän kuuluu viisaudenhampailleni? Ovatko ne siellä poikittain leukaluussa edelleen? Täytyy kysyä näistä kesällä, kun otetaan kaikki röntgenkuvat uusiksi.

Hammaslääkäri/rakennustyömaa.


Kun popcorntulehdus laskee, voi huoletta jatkaa syömistä. Viime aikoina on loihdittu burgereita homejuustolla ja savulohi-parsakaalipastaa.


2 kommenttia:

 1. Joo, olihan äänestäjillä valinnanvaraa, ja parlamenttiin pääsi 17 puoluetta. Jännä seurata, montako kuukautta Mark Rutten pitää tällä kertaa neuvotella, että saa hallituskoalition kokoon.
  Hollannin vaalithan ei meikäläiselle kuulu, mutta silti olen tyytyväinen, että Geert Wildersin oikeistopopulistinen puolue menetti kannattajia.
  Olen ostanut joskus passinshedelmän maistiaisiksi, mutta periaatteesta en kannata sitä, että eksoottisia hedelmiä rahdataan kalliilla hinnalla toiselta puolelta maailmaa. Joku on sanonut, että ne eivät maistu edes täällä niin hyviltä kuin tuoreena paikan päällä. Minulle riittävät pääsääntöisesti Euroopassa kasvavat marjat ja hedelmät. Mustikat, puolukat ja karpalot ovat superfoodia, ja suomalaiset eivät olisi pysyneet hengissä arktisella alueella ilman niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kestää juu taas hallituksen muodostaminen... Wilders on aika suuri kuitenkin edelleen.
   Harmi taas sitten, ettei täällä kasva kunnon metsämustikkaa, vaan jättimäisiä viljeltyjä pensasmustikoita, joissa on vähemmän makua. Kohta tulee paikalliset parsat taas, siitä iloitsen!

   Poista