perjantai 5. maaliskuuta 2021

Nettishoppailu yltyy

Nyt alkaa rahaa palaa. Ostan vaikka mitä online. Nyt ne tarpeet kasautuivat ja ei pääse kauppaan, koska kaupat ovat kiinni ikuisesti. Ostetaan sitten online.

Valtamedia hämmästelee, että kylläpäs kansa nyt ostaa paljon online, ohhoh. Niin vittu ostaa. Pitäkää ne kaupat kiinni koko vuoden niin onpas kumma kun ostetaan vielä enemmän online. Saatana. Joskus uutisista vaan paistaa typeryys.

Pullasutikin piti tilata online.


Rajoitukset ovat ristiriidassa keskenään. Uskottavuus on mennyt logiikan puuttuessa. Yritetään saada ihmiset levittäytymään ruokakauppaan mahdollisimman eri vuorokauden aikoihin, ettei tule ruuhkahuippua illalla töiden jälkeen; esim. iltamyöhään on ollut erinomainen hiljainen hetki käydä kaupassa ja moni kauppa on nykyään auki jopa klo 22 saakka. No ei, laitetaan ulkonaliikkumiskielto alkaen klo 21, jolloin kauppojen pitääkin sulkea 20.45. Miten tämä edistää sitä ajankohtien levittäytymistä? (Tosin Ranskan ulkonaliikkumiskielto vasta onkin mahdoton, ei saa mennä kadulle klo 18 jälkeen. Milloin työssäkäyvä käy ruokakaupat? Ainoastaan lauantaisin kaikkien muiden kanssa vai? Tosi kätsää viruksen kannalta hei.)

Huippu oli tämä. Kaikki kuukaudet yritetty saada ihmisiä pysymään sisällä kotona ja oltu aina kauhuissaan, jos tulee hyvä sää viikonloppuna ja kaikki haluavat metsään tai rannalle tai luistelemaan, kun sitten on liikaa väkeä ulkona ruuhkassa yhdessä, olisivat pysyneet kotona vaan... ja ulkonaliikkumiskielto, ettei vain kukaan olisi ulkona kadulla, ja terassit kiinni... Ja sitten tulee tällainen pääuutisten toimittaja, joka maalailee, että tulevaisuuden toivohan on siinä, että virus vähenee kun kohta on kevät ja lämmintä ja ihmiset ovat enemmän ulkona terveessä ulkoilmassa!!! Just siellähän ne EIVÄT SAA olla hallituksen nykyisen linjan mukaan! Ja nyt se onkin pelastus? What the...

Mun huki käydä ruokakaupat. Käydään mahdollisimman harvoin.

Hups, sieltäkin tarttui heräteostoksia. Tölkkicocktailhylly veti puoleensa.


Kevät kasaantui myös ja se radikaalius, että haluan ostaa värikästä tavaraa ja elää elämäni nuoruutta ja olla punk. Ostan nuorekkaita korviksia ja nuorekkaita kenkiä ja nuorekkaita reppuja. Väriä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän haluan olla punk ja värikäs, oman tyylini kulkija.

Olen tällä kertaa jopa ostanut jotain facebookmainoksiin perustuvia juttuja. Laukkuja ja kenkiä, jotka joku algoritmi vain pläjäytti nenäni eteen, ja jostain syystä ne iskivät tajuntaan, että no just tuollaisia olen aina halunnut.

Minua epäilyttää kauheasti mennä tuntemattomaan nettikauppaan ja ns. mennä halpaan ja klikata suoraan mainoksesta, että joo ostan nämä nyt oikeasti. Se on niin naiivia ja siitä varoitetaan ja se on niin tavista.

Yleensä olen kriittinen ja tukeudun omiin vanhoihin tuttuihin kalliisiin ekokauppoihini. En haluaisi mihinkään kiinatavaran aliexpressin pariin, ja nämä tuntemattomat ovat jotain jälleenmyyjien jälleenmyyjiä, joissa varmaan on sittenkin Kiina takana loppujen lopuksi. Ja silti ostin ja tuntuu jotenkin likaiselta ja ristiriitaiselta ja väärältä kaupallisuudelta. Näissä oli kyllä ihan kunnolliset hinnat, ei ollut mitään vitosen huijaustavaraa siis hinnan puolesta. Ja tarkistin kyllä sitoutumattomat arviot, että kauppaan voi luottaa.

Sillä tavalla arvioita lukemalla sainkin jo selville yhden saksalaisen kaupan, josta ei kannata ostaa. Sekin mainostaa minulle facebookissa ja näin heti hinnoista, että se on aivan liian halpa. Se selvisi käyttäjäkokemuksista heti, että sieltä ei pidä missään nimessä ostaa mitään: vaatteet näyttävät upeilta fotoshopatuissa mainoskuvissa, mutta ovat kuulemma oikeasti aivan karseita ja halpoja ja täysin erilaisia kuin kuvissa. Okei.

No mutta nyt minusta tuntuu, että olen käyttänyt satasia johonkin tavaravuoreen, jota tulee nyt ainakin kymmenenä lähetyksenä tulevien viikkojen ellei kuukausien aikana; viittaa Kiinaan sekin, jos tavarassa kestää 4 viikkoa tulla, kröhöm. Saa nyt nähdä kuinka paljon laatua tulee.


Ja rillejä olen ostanut ja kasveja pihaan satasilla kaiken lisäksi.

Silmälasit hain optikolta ja nyt vähän päähän sattuu opetella uudenlainen terävyys. Näyttölasit eli tietokonerillit ovat kyllä heti oikeasti paremman tuntuiset koneella työskentelyyn kuin tavalliset monitehot.

Shoppailin myös innoissani värikkäitä silmälasikoteloita, nämä olivat aivan vastustamattomia. Turkoosit tulivat ilmaiseksi rillien mukana, muut valitsin erikseen.


Perusmiinusmonitehot.

Aurinkolasit vahvuuksilla monitehona.

Näyttölasit.

Tuplakekkonen?

Mutta ovat nämä nettiostokset sentään tarpeellista tavaraa. Olen varmaan viimeiset 3 kesää läpeensä harmitellut, että juuri oikean kokoinen käsilaukkureppuni on työkäytössä täynnä työkamaa enkä jaksa tyhjentää sitä vapaa-ajalle, eli tarvitsisin yhtä hyvän vapaa-ajan pikkurepun. Sitten otan mukaan olkalaukun, kun muutakaan ei ole, ja minua ärsyttää. Hankin siis kaksi käsilaukkureppua.

Ja olin katsonut kunnollisia elitistisiä Gudrun Sjödénin kenkiä ja ollut kiinnostunut, mutta miten voi helvetti kangastossut maksaa 159 euroa. Niillä on aina kalliit kengät (koska fair trade ja made in Portugal ym.) ja olen ostanut sieltä usein kalliita kenkiä, ja myös saksalaiselta Waschbäriltä, ne ovat ihania lempparikenkiäni kyllä ja ovat saattaneet maksaa 100-120 euroa, mutta nyt olis niinku kangastossut 159, sen on kertakaikkiaan liikaa vaikka olisivat miten ekologisesti Euroopassa reilussa kaupassa käsin valmistetut. No sitten summittainen mainos osasi antaa minulle sen tapaiset kangastossut lempiväreissäni 44 eurolla ja tartuin siihen ja saa nähdä.

Tuntuu, että kaikilla ostoksilla minun tulee vahvistaa lempivärejäni violetti, turkoosi ja vihreä, ja jos sillä linjalla pysyn, niin olen oikealla tiellä ja ne ovat minun värini aina kaikissa vaatekappaleissa ja aina oleva hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti