lauantai 27. maaliskuuta 2021

Bebejä ja nettiostoksia

Tulihan niitä nettiostoksia sitten. Nopeamminkin kuin luulin.

Turkoosi reppu ja minikorvikset tulivat ensin. Sitten tulivat Saksasta puiset spiraalikorvikset.


Seuraavat korvakorut tulivat oikein Englannista. Brexit-Englannista ja silti melko nopeasti. Siinä oli tullilapputarra customs declaration päällä. Siisti postiluukusta mahtuva litteä pahvilaatikko.

No onko tämä sitä Kiina-laatua? No ne metallisemmat lehtikorut ehkä vähän ovat. Toista koukkua piti vähän pyöröpihdeillä muotoilla paremmin kaareutuvaksi. Ja niiden asettelu oli pielessä niin, että toinen niistä roikkui aina väärinpäin, lehden takapuoli katsojaan päin. Piti avata välikoukku ja kääntää elementti toisin päin.


Violetit filigraanilehdet taas ovat aivan jees, näyttävät hyvältä ja ovat kevyet. Ovat nuo metallilehdetkin kyllä upeat, mutta aika isot tavalliseen linjaani verrattuna ja aika painavatkin. Mutta olen kyllä iloinen näistä molemmista.


Sitten puuttui vielä yksi reppu ja kengät.

Reppu oli okei, tai siis molemmat reput. Turkoosi reppu on vähän paksumpi kuin luulin, siinä on fyllinkiä joka välissä. Violetti reppu on vähän tummemman värinen kuin miltä näytti ja joku vetoketju näytti aukeavan keskeltä, vaikka oli kiinni, hrmh. Näitä pääsee kokeilemaan kunhan lähdetään enemmän päiväretkille.


Ovat kai nämä kengät ihan jees. Niissä vain on sellaista kumipohjaa, että staattinen sähkövaraus maksimaalistuu ja saan sähköiskun tiskipöydästä. Milläs kuparilangalla nämä maadottaisi. Minulla on toisetkin kengät, jotka ainakin talvella aina antavat sähköiskun auton ovesta.Tein bebe-leivoksia, vaikeuksien kautta. Muotoilin taikinaa yksitellen paperimuotteihin ja käytin nerokkaasti apuna kuppia, jonka seinämiä vasten reunoja voi painella muotin reunoille.
Uunissa pohja kuitenkin paisui kuin muffinssi täyttäen koko vuoan. Lyttäsin niitä takaisin muotoonsa snapsilasin pohjalla kesken paistamisen, kun se oli kuohkeaa höttöä, ja jatkoin vielä paistamista, että ne kovettuvat kipoiksi. Onnistui.Täytteestä tuli eräänlaista vaniljakiisseliä, jännää. Hirveän makeita, jee jee. Ihku sokerikuorrutus. Siihen tuli sitä discoa päälle (Hollannin nimitys pyöreille nonparelleille) kuten Fazerin bebeissä on.

Perunajauhoja, sokeria, reilusti voita...


Laitetaan jähmettymään jääkaappiin välillä.

Oli se sankariteko tehdä ne menestyksekkäästi. Pakkaseen laitoin osan.Kaduilla on tervehditty korttelin tuttuja kissoja. Doris on istunut kanervapuskan lättänäksi, koska se oli ilmeisesti Doriksen patja aina tuntikausien torkkuja varten. Nyt huomasin, että omistajat ovat kitkeneet koko puskan pois, kun siitä ei ollut mitään jäljellä.

Doris ja entinen kanerva.

Tämä vonkale välillä huutaa kurkku suorana Dorikselle ja muille.


Syötiin ne jännät passionhedelmät sekä hedelmäkorin mango. Päärynöitä oli niin paljon, että osan tungin ilalliseksi paloina uunileipiin juustokuorrutuksen alle.


Kevättä alkaa olla ilmassa! 2 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset korvakorut olet ostanut.Englannin kanaali on nyt 47 vuoden jälkeen taas tulliraja.
  Serkulta tuli Yorkshirestä pääsiäiskortti. Kirjekuoren kääntöpuolelle on liimattu seikkaperäinen käsin kirjoitettu tulliselvitys, joka on vahvistettu jonkun omakätisellä allekirjoitusella. Sisältönä on kortti, jonka arvo on 2 £ ja lähetys painaa 19 grammaa. Greatbritainilla on oikeus avata lähetys. Tuollainen byrkratia tuntuu jo liioitellulta. Postikorttiin ei kai tarvitse tulliselvitystä liimata. Ei ihme, että brexit-neuvottelut kestivät kauan ennen kuin nuokin oli sovittu.
  Pudotin eilen serkulle postilaatikkon vanhaan tapaan korttini kirjekuoressa. Saa nähdä, mitä tapahtuu. Tuleekohan takaisin minulle itselleni?

  Suomeen lähtevissä ja sieltä tulevissa paketeissa piti ennen vuotta 1995 olla tulliselvitys, mutta ei sentään kirjeissä.
  Olet taas leiponut herkullisia leivoksia, joita itse en ole koskaan tehnyt enkä saanut syödäkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kyllä menee omituiseksi, jos kirjelähetyksetkin ilman tavaraa pitää tullata ja selvittää! Ja haloo, kirjesalaisuus. Että saa avata. Mielenkiintoisia aikoja. Ja saa nähdä, kehittyvätkö nämä säännökset ajan kuluessa kuitenkin järkevämmiksi. Kaikki vasta totuttelevat käytäntöihin nyt.
   Bebe-leivos on sellainen, jota täytyy aina saada kaupasta kun ollaan Suomessa. Siinä on ihana vaahtoinen valkea täyte. Tähän tuli keltainen kiisseli, mutta maistui kyllä aika uskottavalta ja samahkolta. Ekaa kertaa kokeilin itse tehdä. Bebe on tullut Ranskan konditorioista Suomeen sata vuotta sitten, luin. Tunnetaan vissiin vain Suomessa ja korkeintaan Ranskassa nykypäivänä.

   Poista