maanantai 18. tammikuuta 2021

Virtuaalimatka Hampuriin - 3 videota

 

Paluu kesään ja matkoihin. Videoni heinäkuisesta Hampurista valmistuivat. Tuolloin oli vielä hyvin mahdollista käydä autolla naapurimaassa eli meiltä käsin Saksassa.

Ensimmäinen pätkä (3 minuuttia) näyttää yleistä kaupunkihulinaa: rantabulevardien ja laivalaitureiden elämää, lauttamatkaa Elbellä sekä S-Bahneja.Toinen pätkä (vajaa 5 minuuttia) vie pelottavaan neuvostosukellusveneeseen. Tähän suureen, 70-luvulla rakennettuun museoveneeseen U-434 voi tutustua Elben rannassa kulkemalla sen läpi keulasta perään. Ahtaita luukkuja, matalia tiloja, kapeita käytäviä, jyrkkiä portaita.  Ja sitten on kunnon leffa (vajaa 13 minuutia) päämatkakohteestamme, maailman suurimmasta pienoisrautatiemaailmasta Miniatur Wunderland. Siellä on useita maita ja kaupunkeja rakennettu maisemiksi, junien lisäksi ajavat autot ja laivat, ja lentokentältä nousevat lentokoneet ilmaan. Ukkonen jyrisee, tulipalo syttyy kaupungissa, tulivuori purkautuu, tivoli välkkyy. Täällä tapahtuu vaikka mitä. Uskomaton paikka ja rakennusprojekti.


Kirjoitin myös tuoreeltaan heinä-elokuussa satsin blogeja runsain valokuvin tältä Lyypekin ja Hampurin reissulta. Tässä linkkejä.

Lyypekkiä 
Hampuri-sarja alkaa
Sukellusveneestä kirjallisesti
Miniatur Wunderland valokuvin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti