perjantai 15. tammikuuta 2021

Ilman pakettia ja hallitusta


Harakalla oli minulle sanottavaa. Olin nousemassa ylös etätöihin. Herätyskello piippasi. Laitoin valon päälle, että tajuan herätä vähitellen enkä nukahda uudestaan esim. kolmeksi tunniksi. Ikkunan takaa ihan läheltä alkoi kuulua ”kräh, kräh”. Se oli joko katon reunalla ikkunan yllä tai keittiön tasakatolla ikkunan alla. Ja jutteli. ”Krä-hä. Kraah. Kräk kräk.” Joo joo, tiedetään, mun täytyy nousta ylös.

Tuollakin on yksi pesä ja harakka.


Lumihiutale bongattu! Huomenna tulee virallisesti pyryä illalla, mutta nyt jo näkyi pieni lumikuuro.

Lämmitysfirman asentajat kävivät kysymässä kahta pikku lämmitintään takaisin. Ovella. Yhtäkkiä. Niiden paku oli sattumalta tuossa, olivat varmaan korjauskeikalla jollain naapurilla. Heh hee. Ne lämmittimet annettiin heti meidän korjaajallemme mukaan viime viikolla. Hänkin jo silloin hämmästeli, että sitä ei oltu rekisteröity mihinkään, että ne oli annettu meille. Nyt sitä ei sitten oltu rekisteröity, että ne oli jo palautettu. Loistavaa toimintaa. Kai he nyt uskoivat minua, että ei löydy enää firman omaisuutta tästä talosta.


Jihuu. Pakettien toimitukset pilaavat elämäni edelleen, aina, edelleen, taas. Tämä oli tunnelma keskiviikkona:

Olen 4 viikkoa odottanut ensipainostani eli 5 kpl kirjaa, ei tule. Jotta voisin lähettää ainakin perheelle kappaleen eteenpäin. Luulin, että pääsisin siihen hommaan jouluna. Ja voisin näyttää tutuille ja töissä, missä on kyselty näyttää, yhtä kappaletta.

Minulla ei ole omaa kirjaani enkä saa sitä!!

Tutkintapyynnön jälkeen lähetys liikkui seurannassa vähäsen ja jäi sitten taas 6 päiväksi paikalleen. Joten vihdoin kysyin vielä kerran meilitse perään, voiko paino tehdä jotain. Niin eikö 2 tuntia sen meilin lähettämisen jälkeen seurannassa näy - 6 vuorokauden jähmettymisen jälkeen - että nyt yhtäkkiä se paketti onkin Hollannissa.

Minkähän ihmeen takia se hullu on 4 viikon jälkeen yhtäkkiä Hollannissa?

Ja nyt kun siinä ei lue, että sitä vielä tuotaisiin osoitteeseen tänään, niin oletan, että se tulee huomenna. Jolloin olen töissä. Ainoa toimistopäiväni tällä viikolla, niin TIETYSTI se tulee silloin kun en ole kotona. Olen 90% päivistäni kotona, ollut koko tämän 4 viikon ajan 90% päivistäni kotona, niin eikö se paskiainen tule juuri sellaisena harvinaisena päivänä jolloin olen poissa.

Olen ihan jokainen mennyt viikko suunnitellut mielessäni sitä lukujärjestystä, että okei, se paketti voisi tulla vaikka maanantaina, olen kotona, tai tiistaina, olen kotona, tai keskiviikkona, olen kotona.... tai perjantaina, olen kotona, tai lauantaina, olen kotona... Joka viikko visioinut, että se tulisi ja olisin kotona ja kaikki menisi hyvin.

Niin eikö se helvettiläinen tule 4 viikon suunnittelun ja odotuksen jällkeen tasan silloin kun kukaan ei ole kotona.

Jolloin se menee taas pieleen ja palautetaan vastaanottajalle tai heitetään katuojaan tai sytytetään tuleen tai laitetaan silppuriin, tai mitä nämä kuriirit nyt yleensä tekevät paketeille nykyään. Tai päätyy taas 6 viikoksi varastoon liikkumatta.

AAAAARGH! AAARGH!

Mutta sitten tuli odottamaton riemu: DHL-paketti. Eikä se kuljetuspoika sille mitään voi. Kuvittelen aina saavan hysteerisen itkuhermoromahduksen kun joku 6 viikkoa neuroottisena kaivattu elintärkeä paketti vihdoin ilmestyy ovelle, mutta ei siinä ehdi romahdella. Hymyilen vaan ja sanon kiitos hyvää päivänjatkoa. Ja säälin ylitöitä puskevia alipalkattuja kuskeja, joiden pitää ajaa vielä 300 osoitteeseen tämän päivän aikana.

Nyt voisi sanoa, että ongelma hoidettu, kaikki hyvin. Unohdetaan vaikeudet ja haudataan asia. Mutta teoreettisesti kiinnostaisi tietää, mikäköhän niitä vaivasi, että tässä piti välttämättä kestää 4 viikkoa?


Tuli toinenkin odottamaton riemu: UMK-kandidaatit julkistettiin ja vähitellen tulee esittelyyn päivittäin 1 uusi kilpailukappale. Euroviisut! Euroviisut tulee! Aah musiikkianalyysit ja mielipiteet! Olenko ansainnut tämän?

Ehkä hyvä, että on jotain kivaa, koska lockdownia päätettiin pidentää, sitä että ravintolat ja myös kaupat ovat kiinni ja koulut ja kuntosalit ja museot ja kaikki ja ei pidä matkustaa ulkomaille jne jne. Sen piti olla 19.1. saakka, mutta eivätpä kovin hyvältä näytä luvut, joten se on ainakin 9.2. saakka.

Tosin täällä uutisoidaan, että Merkel olettaa kaiken kestävän ainakin huhtikuuhun. Kerroin saksalaiselle työkaverille, että hihasta vedetty oletus on jo Hollannissa huomioitu. ”Ai hollantilaiset uskoo heti kun ’die Mutti’ sanoo jotain?” Höhö, die Mutti. Ai että Merkel on saksalaiselle äitsykkä, kansakunnan äityli. Saattoi olla ironiaa ilmassa.

No meiltä taas kaatui hallitus, näillä mennään. Ei se paljoa meinaa, vaalit ovat muutenkin pian, ja hoitavat kuitenkin koronapolitiikan edelleen.


2 kommenttia:

  1. Heh! Huomenna valitsee puolue Angela Merkelille seuraaja pueenjohtajakseen. Ja hän on taatusti mies. Kukaan naisista edes halua. Koko maailman miehet saavat huokaista helpotuksesta. Tuumin, että Suomen naisten olisi pidettävä paremmin yhtä, ja pärisyttelin hiukan viidakkorumpua Liisasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho kiva. Jaa, sen on Muttin aika sitten päättymässä. Olen miettinyt, että jokainen johtaja, joka pysyy vallassa pitkään, kerää kyllä ajan myötä vannoutuneen vihaajajoukon, jonka mielestä hän tekee ihan kaikki päätökset väärin. Näin myös Merkelin kohdalla. Ei ole mikää helppo jobi tuokaan asema.

      Poista