perjantai 24. huhtikuuta 2020

Video: Juttelen kuudella kielellä lennosta

No nyt. Katselin tuolta Youtubesta videoita ihmisistä, jotka osaavat sujuvasti useita kieliä ja kertoilevat mukavasti suhteestaan näihin kieliin, missä ovat niitä oppineet ja niin edelleen. Alkoi muhia päässä, osaisinko itsekin tehdä sellaisen arkisen jutteluvideon - kaikilla osaamillani kielillä.

Tajusin, että osaamiani kieliä on 6 ja sitten sain vision nopasta, jossa onkin sattumalta 6 sivua. Jos jokainen nopan sivu on lippu, joka osoittaa sen kielen, jota minun pitää puhua... Tadaa, monikielisen noppahaaste. Heitä ja ala puhua.

Kaksi harjoitusotosta tein, kolmas on sitten jo tämä julkaistu video. Kamera käy yhtenäisesti alusta loppuun eli todellakin vaihdan kieltä lennosta. Katkot tulevat vain niistä kohdista, joissa yllyin pälättämään ihan liian kauan ja piti karsia aiheita.

Jokaista kieltä suollan tässä noin 2 minuutin verran. Otin intro- ja yleiskieleksi englannin tässä videossa.

Ja tietysti tarvitaan tekstitykset, jotta jokainen näitä muita kieliä osaamaton voi silti seurata. Päädyin kääntämään kaiken englanniksi; luovuin ideasta tekstittää lisäksi kaiken suomeksi, kun huomasin, että yhdenkin kielen kääntämisen ja tekstitysten lisäämisen kanssa voi ährätä helposti kokonaisen viikon.

No tästä lähtee. Have fun, sjáðu þetta, titta på det här, guckst du mal hier, daar gaan we dan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti