keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kotijumppaa, nallebingoa ja karanteenikaakaota


Kuntosali, joka on kiinni, lähetti linkin onlinevideoihinsa. Siellä ohjaajamme hyppelevät 30 minuutin jaksoissa, joita voi kotijumpata.

Nyt ei ole tekosyitä, nyt on pakko liikkua. Ei ole meinaan sen verran käsi eikä into liikahtanut, että olisin tällä välin etsinyt itselleni jonkun youtubejumpan ja alkanut tehdä.

No olen minä käynyt kävelyillä ja pyöräilyillä kuitenkin. Jopa ylämäkipyöräilyllä. Tai maalla pellon välissä, jossa lisävastusta toi tuuli sekä kuoppainen hiekkatie, jota sai ähistä.

Cool, täällähän on ihan upea pyöräcrossrata pusikossa. Tämän tosin löysin kävellen, pyörällä en ole vielä kokeillut.


Rangaistuksena kolmen viikon jumppaamattomuudesta valitsin sitten Miken räjähtävän kuntojumpan. Joo. Lääh. Tuli todistettua, ettei hikijumppaan muuta välinettä tarvita kuin se ohjaaja, joka sanoo, että ”no ni, ja vielä 6 kertaa!” Ja jolle voi vastata: ”Joo, tee sä vaan keskenäs vielä 6.”

a) hiki b) hengästys. Liikkatunti out of hell. Päästäkää mut pois täältä jumppasalista. Eiku mä olenkin kotona olohuoneessa.


Ensi kerralla otan kyllä pilateksen tai jotain muuta rauhallisempaa.

Kun minulla pari viikkoa sitten etätöiden alkaessa oli Matti ja Teppo -humppavaihe, niin nyt olen edennyt Leevi and the Leavings -vaiheeseen. En tiedä onko se sitä parempi, mutta vähän erilainen kulttuuri-ilmiö.

Pomo soitti etätöihin asiallisesti, Teams toimii.


Lounastauko kotitoimistossa.

Ja tukka kasvaa ja kampaaja on kiinni.

Moottoriteiden nopeusrajoitus 100 km/h tuli voimaan koko Hollannissa just ennen kuin kansa lopetti autolla ajamisen lähes kokonaan. Vain illalla klo 19 jälkeen saa ajaa nopeammin. Uudet liikennemerkit paljastettiin teippirastien alta sillä viikolla kun vielä menin töihin päivittäin. Kyllä se on ihan eri fiilis ajaa satasta 130:n sijaan. Kaikki tuntuu slow motion -filmiltä. Se vaatii tottumista.

Aika hyvin ihmiset tottelivat jo ensimmäisinä päivinä. Muutama ohittaa ja ajaa edelleen 120-140. Ajakoot. Poliisilla on teoreettisesti siviiliautoja liikenteen seassa valvomassa.

Mutta eiköhän tämä eristystilanne rauhoita menoa muutenkin. Sopii fiilikseen.

Soosista jäi yli tilkka kermaa, joten siitä oli pakko tehdä iltakaakao kermavaahdolla.

Uneni ovat yhä enemmän persiistä ja ahdistavia. Edellinen päättyi sairaalan kaaokseen. Sitä ennen oli kokouksen ja liikematkan kaaos. Myöhästyin matkasta, koska en löytänyt kenkiäni ja sitten kujin koko päivän märillä sukilla kylmällä sateisella jalkakäytävällä. Onneksi ulos alkoi muotoutua hauska teemapäivä ja opiskelijabileet. Sairaalassa ehkä positiivista oli se, etten ollut potilaana, vaan vierailupäivän vierailija ja tarjouduin auttamaan psykiatrian sairaanhoitajia hallitsemaan tilannetta, jos vain voisin. Mun unikirja vähän laittaa huutomerkkiä, jos unessa on potilaana, koska silloin on melkoinen kriisi päällä.


Doris kävi lintulaudalla.

Mieheni katsoo nyt paljolti telkkaa kuulokkeilla silloin kun yritän tehdä töitä tai lukea. Niitä James Bondeja, tai ajankohtaisia uutiskatsauksia. Nyt kun sieltä kuuluu joku ihmetyksen ääni ”Huh, uijui” tai ”Uups”, niin en koskaan tiedä, koskeeko reaktio jotain James Bondin temppua ja takaa-ajoa vaiko talousuutisia tai koronatilastoa. Sopisi molempiin.


Tätä mun korona-ulkoilulookin väriyhdistelmää ei nyt pelasta enää mikään. Jos on jo brutaalin vihreä takki, oranssit housut, tummanvioletit kengät ja tomaatinpunainen kaulaliina, niin se on yks ja sama minkä pipon siihen yrittää yhdistää. Vaihtoehdot ovat turkoosi, sinapinkeltanen ja violetti. Anteeks.




”Katson koivumaisemaa ja yymmärräään....”

Laitoin nallen yläkertaan ja meidät nallekartalle. USA:ssa ja monessa maassa on  kampanjana laittaa ikkunaan pehmonalle, jotta lapset voivat vaikka kävelyllä äidin tai isän kanssa kiertää katuja ja etsiä niitä ikkunoista. Tylsyyttä vastaan ja ilahduttamisena kriisiaikoina. Perheen kesken saa täällä mennä kävelylle vielä. On myös printattavia listoja tai nallebingoja, joihin voi kirjata havaintonsa, minkälaisia nalleja näkyi ja kuinka monta sai kerättyä. Ja on maanlaajuinen karttasivusto, jossa nallejen sijainnit voi zoomata.

Hollannin nallet ja vähän Belgiankin.

Näin niitä sitten löytyy korttelikävelyllä.

Eaimerkki nalle-tuloslistasta.


Naapureillakin on karhuja ikkunassa, täältä löytyy sitten bonusnalleja useasta talosta vaikka olin ainoa, joka ilmoitti meidän kadun viralliselle kartalle.



Nyt. Ensi viikonloppuna on se sopiva aika vaihtaa piha ja vaatevarasto kesävaihteelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti