tiistai 5. syyskuuta 2023

Mahtava Mommilan kyläpuoti

Mommilan kyläpuoti Hausjärven tienoilla on kesäpäivinä auki kesäkahvioineen. Nyt ovat useimmat aukiolot takanapäin tältä kesältä, mutta suosittelen vaikka ensi kesäksi. Siellä on kokonainen ja hyvin täysi museokauppa vanhoine pakkauksineen useilta vanhoilta vuosikymmeniltä, myös ostettavaa vanhaa tavaraa, mainosjulisteita ja musiikkiaiheita, ja myymälautomuseostakin olin lukenut netissä. 
Kun saavuimme sinne keskellä rauhallista maaseutua, näkyikin paljon populaa ja liikenteenohjaajat. ”Täällä on vähä täyttä kun täällä on just amerikanrautojen kokoontumisajot.” Ladon viereen parkkeerattiin.


Tässä on tiedon kohtaanto-ongelma livenä: Tiedän Suomessa olevan paljon vanhojen autojen harrastajia, ja esim. amerikanrautoja näkyy kesäkaudella huomattavan paljon teillä, enemmän kuin keskimäärin muissa Euroopan maissa. Olisi hauskaa katsella niitä tapahtumissa. Mutta netistä en ole löytänyt niistä tietoa, varsinkaan helposti ja keskitetysti. Että missä kokoontuvat ja milloin.


Siksi oli täysi yllätys, että nyt ne ovatkin täällä kohteessamme. Edes tien viereen ei oltu laitettu mitään pahvikylttiä tms. ilmoittamaan, että täälläpäin olisi jotain meneillään. Täytyy ilmeisesti olla jonkun klubin jäsen, jotta saa salaisen aikataulutiedon, tai sattua paikalle täysin sattumalta kuten me nyt. 
Vaikka kaupalla oli ekstraporukkaa, mahduimme silti vanhan myytävän roinan latoon, museokauppaan ja kahvilaan välipalalle. 
Vanha musiikki soi, kaikki finnhitsit. Mä maalaispoika oon ja Mikko Alatalo. Seinällä juliste siitä, kun Rolling Stones oli Yyterin juhannuksessa, ja Kai Hyttinen ja Dirlanda, ja muotidiscon mainos, jossa oppii uuden muotitanssin ja on mannekiiniryhmä ja supersound valoshow.

Ulkona oli myös maitolaituri ja ”puhelinkioskimuseo” eli yksi täydellinen puhelinkoppi varusteineen. 
Martti Myymäläautossa olivat hyllyt täynnä lisää vanhoja pakkauksia. Oli pussimaidot, vanhat tetrapakit kaikkea ja vanhat jugurttipurkit, ja kerma pyramidipakkauksessa. Sirkku ja Pulmu. Chymoksen Monpensier-pastillit.

Kaupassa Lahden Erikoisolut pulleassa pullossa, vanha sprite ja perhekalja ja Fazerin suklaat; Geisha vanhassa kääreessään, jonkalaisen muistan, ja eri pastilleja ja salmiakkeja. Flora-rasia kukkineen. Nylonia ja ompelutarvikkeita. Ne K-kaupan mies- ja naiskauppias piirroshahmoina, jotka mainostivat koko 80-luvun ajan esitteissä.
Myytävien tavaroiden puolella musiikki-Fazerin nuottivihko jossa Baccaran ”Sorry I’m a lady - Sorry jos oon lady” -nuotit. Finnjetin oma lakritsipurkki.Sitten saimme bonuksena katsoa vielä ne vanhat autot monessa rivissä pitkin maalaismaisemaa.
2 kommenttia:

  1. Tuolla ei olekaan valitettavasti tullut käytyä, vaikka aika-ajoin tuleekin ajettua läheltä ohi. Pitääkin yrittää pitää ensi kesänä mielssä, kuulostaa kivalta pysähdyspaikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa. Täällä on niin paljon katsottavaa. Aukiolot vaihtelevat per päivä ja viikko, mutta löytyvät helposti netistä. Kahvitauko retrobaarissa on oikein kiva.

      Poista