maanantai 7. elokuuta 2023

Karvanoppia ja vanhoja autoja

Vanhojen autojen tapahtuma keskustassa, Venray Oldtimer City, oli taas kiva.

Fiateja viitottiin sisään, liikenteenohjaajat ohjasivat parkkipaikoille portista rullaavat vanhat amerikanraudat, Volvot, Skodat, kuplavokkkarit, Minit ja mitä siellä oli. 






Erikoisempi Volvo. Mikä takaikkuna!





Tämä oli joku virallinen Kuplan laajennussetti, jota myytiin rakennussarjana.


Oli too-si vanhoja myös, siis jotain 20-30-luvun kantikkaita autoja ja höyrybussi, jossa avopenkit.


Höyrybussi.


Koiralle villapaita!


Oli pastellinvärinen VW-bussi, oli rättisitikat ja DAF:eja. Paljon söpöjä. Kuplamainen pikkufiiatti esiintyi monissa väreissä. 










Välillä tuli sadekuuro, mutta istuttiin kakkukahvilla katoksen alla sen aikaa. 



Sillaikaa pöydän viereen ohjattiin tämä.


Karvanoppia roikkui autoissa, ja hattuhyllyllä oli itse virkattuja vessapaperirullan huppuja. Oli valtavat Cadillacit.


Elvis-karvanopat!







Ainakin Saksassa tunnettu klassikko: koko perheen retkillä oma vessapaperi mukana ja sille mummon virkkaama hattu, jotta ei näytä niin ronskilta ulospäin.


Mökää tuli kolmesta lähteestä: vasemmalla historiallinen posetiivi, joka soitti rattattaa koko ajan ja välillä myös version Barbie Girlistä. Oikealla takana oli bändin lava ja coverbändi soitteli, ja kun ne olivat tauolla, sieltä tuli kajareista sekä vanhaa rokkia, joka sopi amerikanrautoihin, että diskoa, esim YMCA. Ja siihen väliin marssi kiltissä säkkipillinsoittaja vetämään kaiken sen säkkipillirepertuaarin mitä ne aina soittavat. Eikä ole kovin hiljainen ääni siinäkään. 




Siellä oli tosi paljon väkeä ja oli hauskaa.






Tein myös kahden minuutin filmin tapahtumasta:


https://www.youtube.com/watch?v=AyeqRHJHj-Y





Samoin sain valmiiksi viiden minuutin filmin Helsingin-lomaltani toukokuulta:


https://www.youtube.com/watch?v=-xHEUDrcuc4




4 kommenttia:

  1. Nuo vanhojen autojen tapahtumat tosiaan vaikuttavat todella kivoilta. En ole niissä ikinä käynyt, mutta useampia kertoja jonnekin menossa ollessa, on noita autoja tullut lukuisia vastaan, kun ovat tapahtumaan olleet menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa taitaa olla tosi suosittua, enemmänkin kuin täällä. Joskus olen Suomessa oikein kiinnittänyt huomiota, että amerikanrautoja näkyy niin paljon. Mutta en koskaan ole ollut tietoinen eli sattunut näkemään mainostusta, missä olisi milloin kokoontuminen.

      Poista
  2. Voi miten ihania nuo vanhat autot ovat. Muinoin oli helppo oppia erottamaan automerkit toisistaan ulkomuodon perusteella. Minulla on viha-rakkaussuhde kuplavolkkariin, ensimmäiseen autooni. Tai miehen nimissä se oli ja hänen rakkautensa numero 1, nejännestä autosta asti omani ja omat rakkauteni.
    Omituista, että en saanut koti-ikävää Helsinki-videosta. Ihan kiva paikka Helsiki on turistille, mutta minulla on pikemminkin porisuhde ilman porisuhdeneuvontaakin, ja ikävä merelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, kaikki sanovat että jossain vaiheessa automerkit meinivät ihan toistensa näköisiksi. Tuolla oli todella ronskit kokoerotkin, polvenkorkuisen matalasta pikku urheiluautosta laivankokoiseen koslaan. Ei taida olla helppo pysäköidä amerikanrautaa Euroopan kaduille. Heh, Porilla on ollut tuota hauskaa kampanjointia viime aikoina, olen nähnyt.

      Poista