lauantai 25. syyskuuta 2021

Loistavia jukebokseja ja viikon kuulumiset

Sitten mies keksi jukeboksimuseon. Ajettiin Brabantin maaseudulle tunti. Museo on vajassa ja vain sunnuntaisin auki. 

Mainoskortissa museo sijoittaa itsensä maailmannapamaisen keskeisesti kartalle Saksan Düsseldorfin, Belgian Antwerpenin ja Hollannin Utrechtin muodostaman kolmion keskelle. Tosiasiassa se on aivan maaseudulla kaukana kaikesta ja vain hyvin monimutkaisten maanteiden ja pikkukylien kautta tavoitettavissa eikä lähellä mitään tunnettua kaupunkia eikä järkevää liikenneväylää. Lähin kaupunki on Eindhoven. (Tässä museon nettisivu.)


Omistaja myös myy jukebokseja, mutta ne maksavat helposti 8000 euroa. Vaatimattomimmatkin yli 2000. Oli hienoja värivaloja, neonmainoksia ja lisäksi vähäsen vanhaa taloustavaraa, amerikkalaisia jääkaappeja ym. Yksi laite pantiin soimaan, tuli Elviksen It's now or never, ja vierailijatädit lauloivat kuorossa mukana.


Runsaat kuvat museosta käyvät tähän juttuun kuvitukseksi, kun laitan väliin yleisiä kuulumisia.
Nyt muuttuvat Hollannin politiikat ja toimistolle aletaan palata ensi maanantaista alkaen. Hollannin hallitus poistaa 1,5 metrin turvavälipakon, joten työpaikoilla saa taas istuttaa jokaisen pöydän ääreen ihmisiä niin toimistossa kuin ruokalassakin. On tiimejä, joista kaikki ovat olleet puolitoista vuotta vain etätöissä, he eivät enää tiedä mikä toimisto on. Sellaisten pitää keskustelujen ja suunnitelmien kautta vähitellen reintegroitua ihmisten maailmaan. Me olemme sentään olleet puoliksi paikalla. Jatkan pääsääntöisesti toimistolla ja 1 päivän viikossa etänä.


Ruokala on irtisanonut väkeä kriisin aikana ja nyt siellä on liian vähän henkilökuntaa ja kohta täysi hulina taas päällä. Moottoritiet ovat täyttyneet rekoista ja autoista ja jopa perinteiset viiden ruuhkat ovat palanneet teollisuusalueelle niin ettei sieltä pääse pois liikennevaloristeyksen kautta.Koronapassi tulee käyttöön ravintoloihin Hollannissa nyt lauantaista alkaen. Eli ravintoloiden pitäisi tarkistaa asiakkaidensa kännykkäkoodit ja identiteetit. Terasseilla ei tarvitse, mutta jos terassin asiakas menee sisään vessaan, silloin hänet pitäisi muka tarkistaa heti ja aina. Ihan kuin ravintoloilla olisi siihen henkilökuntaa ylimääräisenä. Ne eivät yhtään tykkää olla hallituksen systeemin väline ja joutua vaatimaan asiakkailtaan todistuksia. Ymmärrän.


Mieheni firmassa työntekijöille on annettu jotain ilmaisia wellbeing-tunteja, joilla voi lyhentää työpäiviään tänä loppuvuonna. Kerran mies jo tuli keskipäivällä kotiin ja sanoi, että käytän wellbeing-tunteja, ja mitä hän teki, siivosi kämppää, ”mä oon pyyhkinyt lattiat ja pessyt koko kylppärin”. Joo tosi kiva wellbeing. Mä en missään nimessä siivoaisi 4 tuntia, jos minulla olisi ylimääräistä vapaata.


Sisäinen kello toimii: viimeksikin olin tasan 3 minuuttia ennen vekkarin soimista hereillä ja tiesin sen, ihan varmana tiesin. Mutta olin just just liian laiska ojentamaan käden ja tarkistamaan ajan ja sulkemaan hälytyksen etukäteen. Joten tasan 3 minuutin päästä se piippasi. 


En tiedä mitä se akupunkturisti toisella kerralla teki, pumppasi energiaa tai jotain, mutta sen jälkeen olen siivonnut koko vaatekaapin ja vaihtanut kengät talviasentoon ja vaihtanut aurinkohatut käsineisiin ja pessyt pyykkiä ja riipinyt tarroja ikkunoista ja silittänyt ja pyyhkinyt pölyä. (Palottelin lintutarrat abstrakteiksi paloiksi, koska ilmeisesti varpuset pelkäävät niitä haukankuvia niin etteivät ne enää koskaan tule meidän pihaamme. Älykäs tarra sitten, sen oli tarkoitus estää heijastuksia ja ikkunaan tormäämistä, muttei puhdistaa koko pihapiiriä pikkulinnuista.)


Neulojen laitto sattui tällä kertaa 10 kertaa enemmän kuin viimeksi, ja huusin ja ärisin. Sanoin, että jos noi kuulee minut ulkopuolella, niin kukaan ei enää koskaan uskalla tulla akupunktioon.Otsalla hiusrajassa keskellä oleva neula kiskoi koko ajan sinne sen meridiaaniin alas pitkin otsaa. Makasin myös neulojen päällä, jotka olivat selässä littanana.


Ai niin, alussa tunnustellaan pulssi. Siitä hän luki, että ”onks ollu vähä kiirettä töissä?” No on ollut, kamalasti. 
Mutta nyt on minullakin yksittäinen lomapäivä varattuna maanantaille ja tehdään vielä yksi virkistävä kotimaan retki, sää on edelleen mitä mainoin, 22 astetta luvassa päivällä.Jamesilta terkut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti