keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Lukunäytteitä kirjasta

Kauan sitten jo suunnittelin lukevani joitakin osia kirjastani videolle. Nyt tuli aika tarttua hommaan. Ykköset päälle ja artikuloimaan. Näitä oli hauska tehdä! Filmille päätyi kolme kokonaista lukua kirjastani ”Sitä menee Hollantiin ja alkaa puhua hollantia”.

Otsikon linkistä klikkaamalla aukeaa oma iso Youtube-ikkunansa. Ruudusta taas voi käynnistää pikkuvideon, jonka voi alakulman symboleista myös suurentaa tai siirtyä Youtuben puolelle.Luku 6: Satu belgialaisista autonajotaidoistaLuvussa 6 aiheena mm. ajomatka Brysseliin, Pohjanmeren hiekkaranta, uimahypyt, työpaikkahuumori, belgialaisten autonajotaidot, ikuinen jahkailu, nakkipaketit, urbaani elämä ja ura siivoojana.Luku 8: Elämän rikkaus kaikesta köyhyydestä huolimatta”Ihmetyttää tuo joulunpyhinä Suomen radiossa toisteltava lause ’Joulunvietto on sujunut rauhallisesti’ tai jopa uhkaavampi versio ’Joulunvietto on sujunut toistaiseksi rauhallisesti’.”

Aiheena mm. metallin muodonmuutokset, työpaikkakokemukset, kärsimättömyys, amsterdamilaiset ja pelkojen voittaminen.Hollantilaisten oudot etunimet - Luku 22: Tässä näemme lapasen Mikä kaikki mättää hollantilaisten etunimissä? Tässä luvussa paljon kieliasiaa: nimianalyysin lisäksi paikallismurteen piirteet ja monikielisyyden ilmeneminen muistilapuissa. Sekä vanhanaikaiset bonusmerkkien askartelut Hollannin supermarketeissa ja Suomi-kuva: miten niin lumen ja jään keskellä voi elää ja ajaa autoa? On siinä ei-suomalaisella ihmettelemistä.Asiaa kirjoista löytyy nettisivulta liisarauhakoski.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti