perjantai 25. kesäkuuta 2021

Hyvä uimapaikka löytyi helteeseen

Kuka minut huijaa katsomaan jalkapalloakin, ihan kauheaa. Suomi vaan häviää. 

Ennen kisoja meinaan, että ”mä mitään potkupalloa rupea kattomaan, pelkkää ajan tuhlausta ja tylsää.” Sitten niitä katsoo puolella silmällä sittenkin, ”no mikä siellä kentällä taas makaa ja väittää että jalkaan sattuu”, ”olipa surkea yritys”, ”tehkää nyt edes jotain”. 


Ja sitten siihen tottuu, kunnes alkaa kaivata helppoa jalkapalloviihdettä: ”Mitä! Miten niin ei ole sunnuntaina mitään matsia klo 21? Miten ne kuvittelee, että mun pitää kestää ilta ilman jalkapalloa!” Tähän on tultu.
Ulkona oli 35 astetta, olohuoneessa 27,5. Hikoo. Kaikki ukkoset, joita piti tulla, peruttiin, ei tullut meille yhtään mitään. Aamuyöstä näin kaukaisuudessa 1 salaman välähdyksen taivaalla. Ilma ei liikkunut. Ikkunat olivat auki koko yön. Aamulla oli ensin pilvistä, vähän parempi, mutta pian alkoi aurinko taas paistaa, sika.


Mutta toisena päivänä tuli kyllä sitten sadetta ja jyrinää.
Helteellä harakkakin kävi juomassa kulauksen lintujen kylpyammeesta. Naakat saavat kaakatuskohtauksia taivaalla suurina parvina, kuten myös klo 8 aamulla. Ja aikaisin auringon noustessa (klo 5?) mustarastas alkaa vetää biisiä. Siinä vaiheessa kun alkoi valostua ja biisi kuulua LUJAA, nousin laittamaan ikkunan kiinni. Sori poika, kiva kun laulat.


Teki mieli uimaan töiden jälkeen. Kasteelse Bossen on kai kokenut renessanssin. ”Linnan pusikot”. Kasteel nimessä tulee vanhoista linnan raunioista, jotka ovat sen lätäkön vieressä. Paikalle on nyttemmin rakennettu myös 4 tähden hotelli, joka vähän muistuttaa linnaa torneineen. 


Taustalla linnamainen hotelli.Ranta on ollut takavuosina rähjäinen paikka, mutta nythän se on oikein siisti hiekkaranta ja ilmainen. Se on naapurikunnassa Horstissa 10 minuutin ajomatkan päässä. Väkeä käy, vesi tuntuu tavalliselta järvivedeltä, on kirkasta, testit on otettu ja veden laatu on kemistin mielestä erinomainen. 


Ja koska se on ilmainen, siellä on helppo käydä illallakin pikasesti. Ei tarvitse harmitella, että maksaa täyden sisäänpääsyn lyhyestä iltauinnista maauimalassa juuri ennen sulkemisaikaa. Ja koska se on avoin ja ilmainen, siellä ei edes ole sulkemisaikaa, vielä parempi. Illalla ei ole palveluita, mutta viikonloppupäivällä siellä avataan konttikahvilan ovet ja konttivessan ovet.
Kävin iltauinnilla ja se oli minun ensimmäiseni tänä vuonna eli ”talviturkin heitto”. Vesi oli lämmintä, kävelin sinne lähes suoraa päätä tuosta vain. Seuraavana päivänä sanoin, että nyt mennään molemmat. Ja helppoa oli.
Vaikeaa saada sisälämpötilaa alas vaikka pahin helle on mennyt ohi. Ullakolla on sellainen ilmamassa, joka ilmeisesti pitää sen 30 asteen lämmön varastossa vaikka kuinka pitkään. Heti kun selkänsä kääntää ja hetkeksi laittaa ikkunan kiinni, koska oltiin poissa, on taas noussut yläkerrassa 29 asteeseen.


Vaan äkkiä siihen tottuu, täytyy sanoa. Kun ekat helteet tulivat ja olohuoneessa nousi 25,5:een, olin läkähtyä. Totesin termostaatista, että minua siis alkaa aktiivisesti hiostaa ja haitata, kun nousee 25:stä 25,5:een. Mutta pari päivää paahteessa myöhemmin ja hikistä yötä myöhemmin huomasin, että minulla on melko tavanomainen olo vaikka olohuoneessa on jo 27.Yksi ilta katsottiin taustalla EM-jalista ja pidettiin pihaovi auki (kärpäsverhon kanssa). Mieheni ilmoitti yhtäkkiä: ”Kissa!” No meillepä käveli kissa. Yksi utelias taas livahtanut sisään tarkastuskäynnille. Näin neljän jalan kipittävän työpöytien taakse kaaressa, mutta kun aloimme puhua sille, se huomasi, että se on havaittu ja teki heti u-käännöksen takaisin päin. Eihän noita kuulekaan, hiirenhiljaa kulkevat. 


Kävimme pyörällä tekemässä Venrayn ympäriajon. Kissat makaavat naapuritalon jalkakäytävällä sulamassa plättyinä iltaisin. Siinä on oikein kissamakaamo. Kun tultiin uimasta, meinasin, että nyt on kyllä sopiva kissasää. No 4 kpl loikoilikin siinä välimatkan päässä toisistaan.Ja välillä kaveri tulee erikseen silitettäväksi.
Sain action-kohtauksen ja halusin viedä täyden pihajätesäkin kaatikselle lounastauolla, kun minua ärsytti, ettei mies ollut vienyt sitä vieläkään ja kohta tulevat sateet ja se kastuu ja on inhottava kuljettaa märkänä ja lisäksi mies on alkanut heittää sinne jotain homehtuneita mansikoita vaikka se on pelkkä puutarhan leikkuujätteen kasa se niiden komposti. 


No otan sen säkin autoon ja kurvaan kaatikselle ja se piru aukeaakin vasta klo 13.00. Seison 11.55 suljetun portin edessä. Mitkä aukioloajat nämä ovat olevinaan.Aamulla kuului jylinää, lentääkö joku ilmavoima taas vai kuka on niin matalalla. No tutka sanoo, että sehän oli hieno vanha Iljushin-kuljetuskone, noussut Eindhovenista, Azerbaidzanin lipun alla. Kyllä ääntä riitti.Pihassa kukkivat nyt uudet rautayrtit ja siankärsämön kellertävät lajikkeet. Rautayrteillä on 180 cm korkea varsi, miksi?

Mies putsasi vessaa wc-ankalla ja minua alkoi heti yrjöttää sen haju. Tiesin, että aina kun hän laittaa klooria keittiön pesualtaaseen, minua alkaa yrjöttää. Mutta mitä tämä vessaputsi vaikuttaa yhtä pahalta. No kas, siinäkin on klooria. Siis jos joku putsaa kloorilla, minun on pysyttävä kaukana. Viimeiset kuukaudet olen ihmetellyt silmät pyöreänä töissä sitä, että nykyään voikin siis ottaa pdf-dokumentin ja kopioida siitä numerosarjan, copy-paste. Ei ennen voinut. Siihen olen kasvanut, että pdf vain näyttää itsensä, mutta sille ei voi tehdä mitään eikä varsinkaan kopsata mitään elementtejä. Niin kuka tämän on muuttanut ja milloin. Voi myös olla, että meidän ohjelman työversio on nykyään kalliimpaa mallia, joka pystyy enempään kuin perusmalli; se päivitettiin jossain vaiheessa. 


Ja sitten joku vain mainitsi ohimennen jossain, että tottakai tuosta voit kopioida. Ai jaa...? Minua on huijattu. Elämän periaatteet ihan muuttuneet eikä minua infonnut kukaan. Varmaan viimeiset 4 vuotta olen turhaan naputellut käsin laskunnumeroita listoihin pdf:stä, ”koska eihän siitä voi mitään kopsata”, perkele.Kiva olla tämä työaika-administraattori, kun kaikki langat kutoutuvat yhteen. ”Missäs tuo Robert tänään on kun ei näy työaikoja kellolaitteessa? No arvaan että tekee etätöitä, laitan etätyöt systeemiin kunnes se selviää.” Instagram: Robert ajaa moottoriveneellä auringonpaisteessa ja laineet liplattavat jossain Roermondissa. No ei nyt ihan työpäivältä näytä... Lopulta tulee managerin meili: Robertilla onkin nyt 2 päivää lomaa.


Sain pomolta t-paidan. Oli tilannut itselleen mutta totesi tarvitsevansa eri koon, ja nettikauppa sanoi, ettei väärää tarvitse palauttaa, saat pitää ilmaiseksi. No se mahtui minulle.Tekninen tiedotus: tällä Blogspotin alustalla lakkaa toimimasta sähköposti-tiedote uusista postauksista. Poistuu käytöstä ilman korvaavaa palvelua. Olen katsonut ja oikeasti yrittänyt ymmärtää vahtoehtoista firmaa ja sen linkitystä/edelleenlähetystä, mutta en osaa. Siinä on niin monta epävarmaa asiaa ja kysymystä siitä, miten se sidotaan tähän Bloggerin muutoin automaattisesti taustalla pyörivään tekniikkaan ulkopuolisena tekijänä, etten pysty, koska en millään muotoa voi olla varma lopputuloksesta. Pahoittelen.


Voin vain suositella blogit.fi -sivustoa, josta voi klikkailla blogeja itselle seurattavaksi. Kun sitten painaa oikeasta yläkulmasta ”Seuraan”-nappia, saa esille vain ne seuraamansa ja näkee heti, mistä on tullut uusia postauksia. Tietysti sekin vaatii sitä, että aktiivisesti muistaa mennä välillä tsekkaamaan, onko siellä tuoretta luettavaa. Mutta siellä on kätevästi laaja valikoima blogeja jonossa. Muutoin on hankalaa löytää ja nähdä blogeja nettiviidakossa. 
4 kommenttia:

 1. Jalkapalloinnostus on hiukan niin kuin nuha. Se tarttuu vaikka ei haluaisikaan. Hollanti pärjäsi varsin hyvin ja pääsi jatkoon 16 parhaan joukkoon.Oikeastaan vasta tästä asti kilpailuista tulee kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin näin se menee. Tuloksetkin unohdan kaikki taas hyvin pian, mutta Hollanti on ilmeisesti voittanut kaikki ottelunsa. Kadullakin huomaa jalkapallon, kun ihmiset koristelevat viirein montakymmentä metriä kadunlaitaa.

   Poista
 2. Hei,
  löysin blogisi eilen ja käytin tovin jos toisenkin selailuun ja lukemiseen. Onpas täällä paljon kaikenlaista kinnostavaa ja kauniin kirjavaa! Kiitos! Terveisiä naapurimaasta :) .

  VastaaPoista