lauantai 22. elokuuta 2020

Hikoillaan vielä mutta ei sitten tanssita

 
Muut ne siemailevat jotain perjantaidrinksuja, mutta minä vedän taas migreenilääkettä illat. Aika useinkin kun olen kuvitellut ottavani vaikka 1 erikoisoluen viikonloppuiltana niin ei, se on taas migreenilääkkeen aika sen sijaan.

Lupasivat, että torstai olisi vika hellepäivä ja 30 astetta. Eikä. Perjantainakin oli 30 astetta ja liian aurinkoista. Lauantaina tuleekin nyt sitten myös 25 astetta. Ei se lopu kuin sunnuntaina vasta se helle. Täällä on ollut 19 päivän hellejakso, joka on ennätyksellinen.

Viime yö oli joku virallinen hikiöiden hikiyö, lämpötila ei laskenut alle 24 asteen koko yönä. Ja me ei edes tuuletettu kunnolla illalla, kun uskottiin siihen, että tämä hellehän on jo ihan lopussa.

Valehtelijat. Petturit ja valehtelijat, telkkarin sääennustajat. Laittakaa pääministeri esittämään se sääennuste, yhtä uskottava.

Toivon ensi viikosta alkaen rauhaa ja terveyttä. Ja ei-hellettä, jotta pystyy olemaan normaali eikä hikoile itseään tärviölle jatkuvasti.

Yritin jo laittaa salaa jalkaan pörrösukkaa, kun olohuoneen lämpötila laski 25:een, mutta ei sitä riemua kauan kestänyt.

Auringosta on tullut mun vihollinen näinä viikkoina. On liian kuuma ja sitten se paahtaa. Ja liian kirkas mun päänsäryille. Olen yrittänyt miettiä, että kohta itket pimeässä koko talven ja haluaisit nähdä edes hetkisen valoa, eli koeta nyt arvostaa, mutta silti tämä on nyt vaan ollut liikaa. Ei Hollanti ole ylipäätään tottunut olemaan näin trooppinen maa.

Töissä kivaa oli se, että saatiin mineraalivettä jäillä ja sitruunoilla isossa kannussa. Ja melonin ja ananaksen paloja. Ja vielä kerran saatiin ilmainen mehujää. Mutta voi että siellä on hikistä edelleen. Itse ompelemani kreisi tipuhame sopi trooppiseen tunnelmaan.Oltiin ehkä vikaa kertaa uimassa leirintäalueen lammikossa. Vesi oli jo aika vilpoista. Oli hyvinkin pilvistä, mutta silti kuuma. Sen verran olin päivän ajan hikoillut, että teki kyllä mieli mennä veteen.

Ovat luvanneet korvata vanhan liukumäen. Tämä on siitä surkea, että on niin loiva, ettei se oikeasti liu’u, vaikka siihen johdetaankin vesivirta. Lapset lähinnä kävelevät putkea alas ja hyppäävät reunalta veteen.

Vesisieni on kuuluisa. Kierrättää vettä ja pikkulapset rakastavat sitä. Tosin se näyttää melko ruosteiselta, ehkä uusivat senkin samantien ennen ensi kesää.

Mäntymetsän leikkipuisto on kunnolla iso ja sisältää paljon erilaisia keinuja, kieputtimia, tarzanliukuja, kiipeilyverkkoja, juoksupyöriä ja keinulautoja. Minigolfkin löytyy.

Illalla tuli lopulta tosi rauhallista.

Syyttely, niin. Kun kaikki on väärin ja kaikki vapaudet varastettuja nykyään. Kun ilakoijia ja johonkin matkustavia osoitellaan ja soimataan. Se on oikeasti nyt niin, että urheilutilaisuuksissa kielletään (vähäistä sallittua) yleisöä huutamasta ja laulamasta kannustuslauluja, koska aerosolit leviävät. Laulukuorotkin ovat vaarallisia. Ja jostain syystä laulaminen ja tanssiminen kapakoissa on kiellettyä.

Oikeat yökerhot nyt ovat muutenkin kiinni, mutta baarissa jos soi musiikki, niin ei saa tanssia. Nyt luin syyttävän sormen, kun paheksuttiin sitä lehdessä, että jonkun baarin ulkopuolella ihmiset  tanssivat ja lauloivat ja tämähän levittää koronavirusta ja on ehdottomasti kiellettyä. Siis ulkoilmassakaan ei saa enää tanssia??

Mun sydämeen sattuu. Tähän on tultu. Laulu ja tanssi on nyt kiellettyä. Saa vain kulkea suruhuntu päässä ja puhua hillitysti. Sota-aika on täällä. Kahvi ja sokeri kortille seuraavaks. Ja pimennysverhot eteen.

Tämä kyllä johtaa vielä jossain vaiheessa siihen, että pidän olohuoneessa megadiskon itselleni.

Siitä on kauan kun musiikki, tanssi ja laulu on ollut kapinallinen teko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti