sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Hotellikokemus Aonang Villa Resort



Meidän hotellimme osoittautui hienoksi. Moderni, sellainen kiiltäväksi puunattu. Kivipintaa ja minimalistinen sisustus yleisissä tiloissa. Aulan sorapohjaisessa zenpuutarhassa kasvavat isot puut keskellä.


Kokonaan violetteja kukkia täynnä oleva ilmestys ei kyllä ole ihan aito puu. Sen vieressä oleva vihreä on. Aulan keskikatto avautuu päivällä auringonvaloon ja menee illalla tai sateella kiinni.




Muutenkin täällä ovat kaikki käytävät ja aulatilat puoliksi avoimia, ilman seiniä. Mihin niitä tarvitaankaan tällä lämpötilalla.




Meillä on huone päärakennuksessa, jossa on vastaanotto ja pääsisäänkäynti. Jossain kulman takana olisi hissi, jota laukunkantajat käyttävät, mutta me kävelemme aina reippaasti rappusia.


Ilmastointi toimii hyvin kaukosäätimellä. Huoneeseen tuodaan joka päivä 2 lasipulloa juomavettä. Kylppäristä on ikkunaluukut huoneeseen, hehe, hassua. Kylppäri on kivan iso, pöydällä tilaa ja suihku on kunnollinen koppi myös.

Huone on tilava. Patja on melko kova, mikä on ihan hyvä yleensäkin, mutta tyynyt ovat liian korkeita ja kovia.

Parvekkeelta näkyy palmuja, altaat ja tiput.





Hotellista pääsee takakautta suoraan merelle. Tätä emme edes tienneet emmekä tajunneet netin kautta tai kylän kartoista. Virallinen sisäänkäynti on kadun varrella ja varauduimme kulkemaan joka kerta parisataa metriä kauppakatua alas, jos haluamme rannalle tai rantakadulle. Mutta hotellin iso tontti useine rakennuksineen kaartuukin kadun talojen takana ja jatkuu ihan rannan kävelykadulle saakka.

Virallinen portti, josta pääsee autolla hotellille.

Kah, siinähän on jo meri.

Kun kävelee päätalon läpi ja menee sen toiselta puolelta pienemmän uima-altaan vierestä ulos, tuleekin suoraan rannan eteen. Siinä on rantakatu, jossa ei aja autoja ja sen takana puurivi, hiekkaranta ja meri.

Hotellilla on oma, kaikille avoin rantakadun cocktailbaari. Sen edessä kävelytiellä on joka ilta klo 22 tulishow rantakadulla. Miehet heiluttelevat kauheita tulenlieskoja naruissa ja kipoissa ja DJ soittaa teknoa ja ambientia. Muutenkin hotellin baari soittaa sellaista abstraktia loungehousea, hirvittävän lujalla.




Hotelliin kuuluu myös kaikille avoin ravintola, jossa voi istua korkeiden kaislakatosten alla, ja ei muuten ollut mitenkään hirveät hinnat kun menyytä katsoimme. Me emme kuitenkaan täällä syö, käytämme hotellista vain allasbaaria ja pari kertaa rantabaaria.

Ravintola vasemmalla, aamiaissali oikealla.

Aamupalahuoneesta näkee meren, hotellin niityn yli ja avoimien ravintolapaviljonkien läpi. Aamupala on katoksessa, jonne pikkuvarpuset hyppivät sisään syömään muruja. Istuvat myös buffetin päällä ja leipälankun päällä odottamassa. Myös isot ja röyhkeät kottaraisen oloiset, kovaääniset maina-linnut kerjäävät aamupalalla. Ne osaavat matkia vaikka mitä ja sirkuttavat välillä kuin pienet varpuset.

3 varpusta odottaa palkin päällä.

Hekin vaativat palvelua.

Aamupalalla on kaikki tarpeellinen. Grillin kautta käytetty paahdettu paahtoleipä ananashillolla, nam. Tuoreet hedelmäpalat: ananas, vesimeloni, hunajameloni, pitaya, papaya. Mehut: lemongrass, guava. Saa myös jugurttia ja siihen kaurahiutaleita myslinä ja kuivattuja hedelmäpaloja. Omelettihenkilöiltä saa kokkelia tai munakasta tilaamalla tiskiltä. Yhdessä laidassa on vaihteleva lisäbuffetti. English breakfast tai usein aasialainen eli nuudelikeittoja, riisejä ja liharuokia.


Isolla uima-altaalla on tarpeeksi tilaa, ainakin marraskuussa. Aina lepotuolipareja vapaana. Pienemmässä altaassa olisi baaritiski, josta voi tilata suoraan vedessä istuen. Mutta isompi allas on sen verran kivempi, että käymme aina siellä. Se on sopivan laaja ja siihen kuuluu saari, jonka keskellä kasvavasta puusta varisee isoja valkoisia kukkia veteen.




Täältä voi tilata ja baarimikko tuo juomat - tai lounaan - lepotuolin luo.


Hotelli on yleisesti ottaen rauhallisen oloinen. Huoneet ovat 3- tai 2-kerroksisissa taloissa. Vehreää kasvillisuutta talojen välissä. Toisaalta tuntuu, että tämä ei vielä ole todellakaan täysi ja rauhallisuus voi johtua siitä, toisaalta taas vaikka turisteja näkyy vaeltavan siellä täällä, on hiljaista silti, koska he levittäytyvät sinne puiden taakse ja eri taloihin.



Paikat pidetään siistinä. Siivooja käy joka päivä. Yleisissä tiloissa ja ulkona on aina joku putsailemassa tai lakaisemassa kävelyteitä, tai huoltomiehet kunnostamassa jotain yksityiskohtaa. Näemme kun viheralueen pikkupatsasta jynssätään hammasharjalla. Se kyllä näyttää olevan kaikissa Thaimaan tasokkaammissa hotelleissa standardi: henkilökuntaa on todella paljon.

Sadekuuro tuli.

Tämä hotelli on aivan kaikkien kylän keskustan palveluiden vieressä. Parissa minuutissa on kymmenien ravintoloiden ja kauppojen keskellä.

Meillä ei ole tästä hotellista mitään pahaa sanottavaa.

Lopuksi vielä vähäsen t-paidoista. Yleisesti vastustan paitoja, joissa lukee joku tyhmä teksti. Lentokentillä tällä matkalla näin kyllä kaksi aika hyvää t-paitaa turistin päällä. Yhden miehen paidassa luki ”Fucking fuck happens” ja naisen paidassa ”Something written in French”. No, tämän kerran osallistuin kuitenkin ja käytin yöpaitana Vacation-ilmestystä, jossa selitetään, mikä on loma.


Ao Nangin kylän meiningistä voit lukea näistä linkeistä:

Millainen on Ao Nang?

Sukellus Thaimaahan 
 
Thaimaassa lomalla – Käytännön seikkoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti