keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Mitä uutta Hyvinkäällä? Terveysmetsä ja vohvelikahvila


Tässä jaksossa: luontoa ja kulttuuria Hyvinkäällä. Hyvinkäälle on ilmestynyt uusi hurja Terveysmetsäpolku, joka alkaa Torikadun liikuntakeskukselta, heti keskustan alapuolelta. Se on 2,5 km lenkki ja sitä vielä parannellaan ja rakennellaan.Pitkospuu- ja lautatie-osiot ovat mukavia ja kivan näköisiä, mutta paljon on vielä kuoppaista multapolkua, josta varmaan osa saa vähitellen myös pitkospuut. Istumapenkkejäkin on kuulemma vielä tulossa levennyspaikkoihin.

Tällaisenaan polku vaatii hyviä jalkoja, sillä siinä on myös erittäin juurakkoisia osuuksia ja jyrkkiäkin pikkumäkien nousuja ja laskuja.

Ja poluissa on siellä täällä haarautumia, jolloin on hyvä tietää, että puihin ja risuihin kiinnitetyt punaiset nauhat näyttävät sen oikean reitin.
Hämmästyttävää on, kuinka pitkältä 2,5 km voi tuntua, kun sitä könyää kapeaa metsäpolkua mutkitellen ja mäkiä kavuten. Ei ollut mikään pikkunakki.

Ja vaikka tämä metsikkö on ihan asuinalueiden ympäröimä ja joissain paikoissa siintävätkin talot puiden välistä, se tuntuu osin olevan ihan keskellä asumatonta korpea jossain kaukana sivilisaatiosta.Reippailun jälkeen voi lähteä vaikka kahville. Vanhassa sisäpihan puutalossa Hämeenkadulla on uusi vohvelikahvila Arkikulta, jonka luokkakaverini on perustanut. (Koulukatu 8, tai oikeastaan teesalongin takana, joka on Hämeenkatu 31.)
Vohveleita saa sekä suolaisilla että makeilla päällisillä. Nämä sai itse kahmia täytevalikoimasta.

Talossa on idyllisiä kamiinoita ja tunnelmallisia nurkkauksia vanhanajan huonekaluin kahdessa kerroksessa.
Teemana on kulttuuri ja taide; kahvilassa saa kokeilla soittimia ja vaikka piirtää ja maalailla. Kirjahyllykin löytyy. Usein siellä järjestetään tapahtumia kuten runopajoja ja pihakirppiksiä.
Pöydältä löytyi 70-luvun muisto: näitä kortteja pelasin siskoni kansssa koko lapsuuteni ajan. Hupi perustuu siihen, että toinen lukee kysymyskortista kysymyksen ja toinen vetää siihen pakasta summittaisen vastauskortin, joka ei sitten ihan sovi kysymyksen kanssa yhteen.


Pihallakin on tilaa hyvällä säällä. Mukava paikka!

Hahaha, tällainen huone tarvittaisiin joka työpaikalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti