lauantai 7. syyskuuta 2019

Hellepäivä Helsingissä ja kissakahvilassa


Koimme helteisiä hetkiä heinäkuun lopulla Helsingissä. Perusturisteina haahuilimme Kauppatorilla, Senaatintorilla ja Espalla ja tsekkasin suomalaisen desginin Okra-kaupan. Kansainvälisiä risteilylaivoja oli satamassa päivittäin ja monenmaalaista turistia virtasi kaduilla.

Keltaiset vuokrattavat Alepa-pyörät ovat tulleet osaksi katukuvaa. Allas-meriuimalan esiintymislavalta alkoi kuulua konsertti. Suomenlinnan lautalle oli kova tungos.
Kauppatorin peruslokit ovat tutut, mutta ensimmäistä kertaa sattui sellainen röyhkeä kohdalle, joka yritti nopealla syöksylennolla napata kiinni mieheni jäätelöstä.


Merellinen pikkuretki tehtiin tällä kertaa Uunisaareen. Näitä mukavia saariahan riittää, niitä voisi käydä monta päivää peräkkäin läpi varsinkin näin mainiolla säällä. Tosin täällä alkoi jo olla ongelmana se, kuinka intensiivisesti ja tauotta aurinko paahtoi uhaten ihoa palamisella. Kalliolla kun ei ole minkäänlaista aurinkosuojaa.

Kaivopuiston rannan laivakoira.

Uusi tuttavuus oli Santa Fé -ravintolan sisäpiha eli Aleksanterinkadun sisäkortteli, jossa 3 ravintolaa oli yhdistänyt voimansa kesäkaudeksi. Värikkäiden huonekalujen terassille voi istahtaa ja valita ruokansa kolmesta eri menyystä; italialaista, meksikolaista tai pihviravintolaa. Juomat voi hakea keskustiskiltä ja samalla suorittaa sinne ruokatilauksensa ja maksun, ja sitten vaan odottelemaan, että yksi kolmesta ravintolasta toimittaa ateriat. Suosittu ja mukava paikka oli.

Kohteena oli myös vakiopaikkamme Kissakahvila Helkatti. Varaamme paikat aina varmuuden vuoksi etukäteen netistä. Kissat ovat erittäin hyviä nukkumaan, joten voi olettaa, että useimmat niistä ovat nokosilla, osa ihan koko vierailun ajan. Mutta aina onnistaa nähdä joku niistä aktiivisenakin ja päästä silittämään.

Pete nukkuu usein näin rennosti plösähtäneenä, vaikkapa poikittain pöydällä.Ja vessassa on usein tilanne päällä eli tavattavissa kissa tai kissoja. Tosin saattavat siellä vetää sikeitä myös.


Herkulesta olemme usein päässeet silittämään, mutta nyt kesti erityisen kauan kunnes herra päätti vihdoin lähteä hyllyn päältä liikkeelle.

Kolmea nuorinta kissaa pääsimme silittelemään.

Kinuski tuli nuuskimaan.Kun olin lattialla juttelemassa Tyylilyylille, tulikin takaani nuori Namitassu ja alkoi kiivetä syliini tassu kerrallaan. No voi suloinen. Se halusi siinä pötkötellä pikkuvauvana.
Päätökseksi kuva onnellisesta kissasta; hymy on kuin presidentin Lennu-koiralla.


3 kommenttia:

 1. Suomen printtimediassa kiertävät näinä päivinä amerikkalaisten pelottelut, että varsinkin nuorilla naisilla olisi muka suurentunut riski sairastua suolistosyöpään, jos heillä on kissa. Joku varmaan tarvitsi tohtorintittelin, ja koodasi suuren määrän hajatietoja, joista sitten tietokone laski tulokseksi tuon. Olisi varmaan kannattanut laskea lättäjalkojen ja suolistosyövän yhteys, tai ovatko kollikissat suurempi riski naisille kuin nartut.
  Leikki sikseen. Isäni kuoli suolistosyöpään, koska ei ollut koskaan käynyt koloskopiassa. Itse olen riskiryhmässä. Seurataan 3 vuoden välein suolipolyyppeja ja leikataan ajoissa, viime viikolla viimeksi ja kolmen vuoden päästä taas. Isällä oli hevosia, lehmiä, lampaita, possuja, kanoja, koiria ja kissoja, traktoreita, leikkuupuimuri, henkilöauto, sirkkelisaha, moottorisaha ja kaikenlaista maataloussälää.
  Siinäpä tulisi monelle ammrikkalaiselle tohtorintitteli,jos laskisivat mistä hän tai preerian farmarit syöpänsä saavat. Minulla itselläni oli kissa 4 vuotta,kunnes se sairastui diabetekseen ja kuoli.Joskus käy noinkin päin.
  Isältäni sain perinnöksi geenejä,ja koloskopia pelastaa minut varmemmin suolistosyövältä kuin kissattomuus.
  Kun on turisti on nähnyt Helsingin, niin on nähnyt Suomen ja se riittää. Olen minäkin nähnyt Helsingin ja se riittää. Lokki Runebergin hattuna on upea näky!Kun viimeksi kävin, niin ei onneksi ollut vielä Allas Sea Poolia suomalaisen arkkitehtuurin näytteenä.

  VastaaPoista
 2. No tilastoja riittää joka lähtöön. Ja sittenkin on yksilöllistä, mikä vaikuttaa terveyteen mitenkin. Ja koiratkin voivat olla allergisia ihmisille. Hyvä kun tiedät omat oikeat riskisi ja toimit sen mukaan, se on tärkeää.
  No, eipä tuossa sataman nurkassa ollut mitään tähdellistä, olkoon Allas. Sen katolta terassilta on ihan kivat näkymät.
  Ja samaa mieltä, Runebergillä kuuluu olla lokki päässä, aina.

  VastaaPoista
 3. Käyn aika usein kissakahvilassa. Tuo harmaa kissa on sellainen että se kyllä herkästi kiipeää syliin. Kun oltiin eka kerta Helmetissä se kiipesi sohvalle ja asettui istumaan olkapäälleni.

  VastaaPoista