sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Terdeilyä ja virtuaalifestarit

Aamulla huomasin eteisessä sinisen pienehkön sudenkorennon ja yritin ajaa sen ulos, kun lähdin töihin. Se pääsi ulos melko helposti, mutta sillaikaa tuli toinen eläin sisään, Dorus-kissa. Eiih, olen lähdössä, ei täällä voi nyt hengailla. Jouduin kantamaan sen ulos.

Hellettä ja terdejä. On mm. syöty kreikkalaisessa ja juotu Baileys-kahvi. 





Ehdotin olutravintolaa. Pyöräiltiin ja otettiin kahdet kaljat. Kiva kesäilta, terassi täynnä auringon laskussa ja pöytään saatiin kynttilä. Piti ottaa juustopalojakin vielä.






Hauskaa olutvalikoimaa. Olen tuota "Moottoriöljyä" juonut, hyvin mustaa stouttia.


Vesimelonin lisäksi hunajamelonit ovat tulleet kauppaan. 



Hyvä tomaatti-mozzarellasalaatti tuli myös tehtyä.

Kylmään jugurtti-valkosipulikastikkeeseen tulee myös hieman majoneesia, suolaa ja pippuria.

Pesimme talouden kaikki pikkumatot, jotka mahtuvat pesukoneeseen. Ne kuivuvat nyt yhdessä yössä narulla yläkerrassa, kun ikkuna on auki. 




Jouduin tekemään taas yhden ompelutyön, koska mieheni oli repäissyt farkuistaan sisätaskun halki ja irti, miten se on edes mahdollista. No paikkailin minkä pystyin. Ei se korjaustikki näy ulospäin, kun käytin mustaa lankaa tummaan farkkukankaaseen.




Hollannin tunnetuin ja kansainvälisiä artisteja vetävä kolmipäiväinen Pinkpop-festari tulee myös telkkarista lähetyksinä ja osan esityksistä pääsee näkemään kotisohvalta. Johtavat nimet tällä kertaa ovat P!nk, Robbie Williams ja Red Hot Chili Peppers. Välissä on paljon kiinnostavia uusia tuttavuuksia.


Electric Callboy oli hauska ja Daði Freyr hyvä. Ukrainan Go_A esiintyi myös; näitä euroviisuartisteja on yhä enemmän, jotka ovat yleisesti haluttuja ja tunnettuja viisujen ansioista. Vaikka Electric Callboy ei edes päässyt Saksan viisukarsintoihin asti. Tuli tunnetuksi sillä kohulla, että kansa olisi halunnut sen viisuihin pari vuotta sitten, mutta tylsät yleisradioyhtiöt torppasivat tien muka liian rajulta ja erikoiselta bändiltä.


Robbie Williams oli vaikuttava esiintyjä, mutta piti paljon puhetaukoja; hänellä on hengästymisvaikeuksia pitkittyneen koronaoireilun takia.


Tiettyjen bändien fanit tulevat tietysti erikseen niitä kuulemaan ja tietävät, mitä odottaa. Itsestäni on ollut kiva yllättyä, mitä tuntemattoman nimen takaa löytyy. Sen on aika lailla sama, tuleeko sieltä tunnin setti australialaista bluesletkeilyä, hollantilaista rappia+humppaa, turkkilaisvaikutteista psykedeelistä rokkia vai amerikkalaista örinäheviä: kaikista olen pystynyt nauttimaan.


Pinkpopin nimen voi selittää kolmella tavalla. Kuulostaa siltä että ”pinkki popfestivaali”. Mutta pink-osion takana on hollannin helluntai-sana, ”pinksteren”, koska se pidettiin ennen aina helluntaiviikonloppuna. Ja koska ”pop” on myös nukke hollanniksi, on logona nuken kuva.



Yläkerrassa hitusen kuuma.


Ei sada. Pakko välillä letkuttaa etupihaakin.


Töissä vaihdettiin katosta kaikki neonvalot LED-paneeleihin, joissa on yli 3000 lumenia per kappale. Saman valaistustehon olisi saanut korvaamalla vain joka toisen tai kolmannen lampun uudella, mutta jokaikinen loisteputki vaihdettiin. Tuli aika kirkasta. Kaikki vitsailivat, että tämä on kuin leikkaussali, nyt voidaan operoida toistemme kaikki vaivat ja vaikka paikata hampaita.





Varasimme melko viime tinkaan Kreikan-loman. Viikoksi Zakynthokselle. Jos osaisi mennä melko iisisti lomalle ja vain olemaan ja uimaan. Ottaisi hollantilaisen tyttöjenlehden mukaan, jossa on pari viihdyttävävää skandaali-ihmissuhdetarinaa tai jännittävää sairauskertomusta. Käytännössä Vriendin on paras.


Pitää olla tarkkana sen auringon kanssa ja keksin tilata nettikaupasta ihan oikean uima-t-paidan, joita on nykyisin niin yleisesti myynnissä. Jos en menisikään tökerösti enää joku tavallinen puuvillapaita päällä uimaan, vaan olisi ihan virallinen, nopeasti kuivuva, sitä varten tarkoitettu vaate.





4 kommenttia:

  1. Näyttipä nuo juustopalat hyvältä. Minkähän takia niitä on tarjolla Suomessa niin kovin harvassa paikassa... Ja rentouttava loma Kreikkaan kuulostaa hyvältä, itse en olekaan Kreikassa koskaan käynyt, mutta mielelläni siellä vierailisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja juuston lisukkeetkin ovat hyviä: makea siirappi sekä erittäin karkea sinappi, joihin paloja voi dipata. Yksinkertaista. Heh, itseltäni taas on Italia jäänyt kokonaan käymättä tähän mennessä.

      Poista
  2. Ohhoh noita teidän olutvalikoimianne! Ja minä kun lantraan jo 5,5%:isesta Tammipuun (Eicbaum) exportistakin limsalla polkupyöräilijän (Radler) tai otan alunperin alkoholivapaan, kun ajan autolla. Jos tulen sinne Hollantiin, niin valitsen pulloveden. Pohjois-saksalaisetkin ovat oluen juojia. Eräs tuttavani hämmästeli Baderbornissa asuessaan bderbornilaisten juhlintaa. Joivat vuorotellen tai yhtaikaa oluen ja doppelkornin, puhumattomina. Oli hauskaa juopua yhdessä. Taitavat olla hengenheimolaisia suomalaisten kanssa. Täällä viinimailla lantrataan viinistäkin ½
    litran Shorle, että nousuhumala kestää kauan, ja sen kuulee, että on hauskaa. Suomessa väännettiin kättä, saako viinit ruokakauppoihin. Ei saatu, mutta 8%:in oluet.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joitain viinejäkin kuulemma löytyy alle 8% hassusti Suomen kauppoihin kohta. Kyllä tämä Hollanti aika kaljakansaa on. Meillä on tuo kuuluisa 500 oluen pubi, sieltä kyllä löytyy erikoisvalikoimaa. Mutta 2 kevyehköä olutta riittää mullekin yhdeksi illaksi. Kiva kokeilla eri makuja tuolla.

      Poista