lauantai 15. toukokuuta 2021

Terveiset Euroviisuhallilta Rotterdamista!

 

Oltiin autoilemassa lännessä ja keksittiin, että voisimme lopuksi ajaa Rotterdamin kautta ja katsoa Ahoy-hallin, jossa euroviisut järjestetään. Siellä on ollut jo koko viikon ajan kaikkien maiden harjoituksia. Jos pääsisi vaikka ottamaan kuvan hallin sisäänkäynnistä.

Ahah, Ahoy-halli on kaupungin eteläosassa, eri puolen Maas-jokea kuin varsinainen keskusta, ja heti hallin eteläpuolella on iso vihreä puistoalue, johon kuuluu osio siirtolapuutarhojakin. P1-halliin ei päässyt, se oli vain euroviisujen vapaaehtoistyöntekijöille. Käännyimme portilla.


Pääsisäänkäynnin puolella oli vastapäätä ostoskeskus ja supermarket ja sen yhteydessä parkkihalli. Sinne pysäköitiin ja sitten kävellen Ahoy-hallille, ylittäen ison monikaistaisen tien. Se näytti suurkaupungin valtaväylältä, mutta todellisuudessa siinä ei ajanut kuin harvakseltaan pari autoa, joten sen yli voi hyppiä keskeltä epävirallisesti. Vieressä sillan päällä korkealla ajoi Rotterdamin liikenneyhtiön RET-metro. 


Taivas oli jo todella synkkä ja ilma ukkosmaisen keltainen, sillä sade- ja ukkosrintama oli tulossa päälle etelästä.


Ostoskeskuksen kulma, josta tultiin ulos ja tänne Ahoyn eteen.


Ihan tyhjää lääniä oli Ahoyn edessä. Sisäänkäynnin edessä oli isot valkoiset väliaikaiset teltat, joista yleisö lasketaan sisään sitten kun kuhunkin kenraaliharjoitukseen ja live-showhun saa mennä 3500 ihmistä katsomaan. 


Hallin etuseinä oli kokonaan digitaalista valkokangasta, siinä pyöri lyhyttä elokuvaa ja euroviisujen logoa jatkumona. Vasemmalla oli suuri parkkipaikka. Lehdistökeskuksen sisäänkäynnillä seisoi turvamies. 

Koristelussa käytetään ympäri kaupunkia värikästä palkkia, jossa lukee pätkiä tunnettujen euroviisujen sanoista. 

Paikalle ajoi myös bussi, joka oli koristeltu samoilla värikkäillä laulunsanoilla. Aukiolla sai poseerata kaksimetrisessä kuvakehyksessä, jossa oli euroviisulogot. Pistin pystyyn lavashown. Missä tuulikone?


Fångad av en stormvind...

Sata salamaa iskee tulta...

Reggae, okei


Olin nähnyt jo netistä euroviisujen valmistelusta kertovassa dokumentaatiofilmissä, että graffititaiteilijat 6 maasta koristelevat pylväitä hallin edessä. Nähtiin teokset. Kaksi taiteilijaa oli vielä hommissa ja he alkoivat juuri vilkuilla taivaalle, että parasta kerätä kamppeet, koska sadekuuro tulee päälle. Tuli todella pimeää ja pilvet kerääntyivät ja ukkonen alkoi jyristä. Ylitimme tien takaisin juuri kun ensimmäiset paksut pisarat alkoivat putoilla.


Kun pääsimme parkkihallin portille, näimme, mikä kaatosade ulkona oli syntynyt niissä 5 minuutissa. Täysi ukkoskuuro losotti.


Eurovision.tv -sivun virallisessa tapahtumaseurannassa tältä iltapäivältä näkyi valokuva, jossa ukkossade on lorottanut vettä backstage-alueelle jonkin väliaikaisen rakennussiiven saumasta. Espanjan laulaja Blas Cantó hyppää tässä lätäkön yli.Muutenkin sivun liveblogi on humoristinen. Esimerkkinä nämä:
Suomi harjoittelee ja on selvästi liekeissä!


2 kommenttia:

  1. Sääennusteet lupaavat Rotterdamiin koko ensi viikolle vuorotellen sadekuuroja ja sadetta sekä koleaa korkeintaan +15°. On tulossa kaikin puolin ikimuistettavat korona-ajan euroviisut. Ruotsalaisilla oli visio. Tusse laulaa:"So get out and let it rain...There´s fire in the rain." Jo on ihme, jos Ruotsi ei voita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Sadekausi menossa. Toisaalta tänä vuonna eivät artistit pääse pahemmin hillumaan kaupungille, kun kaikki bileet on peruttu ja baarit kiinni ja haluavat säilyä terveinä. On ohjeistettu pysymään hyvin pitkälti vain hotellissa. No huomenna on joku gaala jossa tulevat veneellä jokea pitkin kaupunkiin. Kunhan ei halli pahemmin vuoda, kuten nuo ympäröivät telttalaajennukset näköjään...

      Poista