perjantai 29. maaliskuuta 2019

Ennen ja jälkeen -kuvat kylpyhuoneesta


Nyt on aika laittaa vierekkäin (alekkain) kuvat kylpyhuoneen lähtötilanteesta ja tuloksista kaiken sisustamisen jälkeen. Huoneen sfääri on kyllä muuttunut kovasti tässä remontissa, jonka päälinjat määräsi vuokranantaja neutraalilla, kaikkiin asuntoihin sopivalla perussetillä ja jossa meillä oli sananvalta vain joihinkin ratkaisuihin sekä huonekaluihin, sisustusesineisiin ja tavaroiden säilytyspaikkoihin.  

Ennen-kuvista aistii sen, että huone oli kaakeleineen 30 vuotta vanha. Tila eli väliaikaisratkaisuista. Mietimme jo aiemmin seinien ja katon maalaamista ja jonkun kaappiratkaisun hankkimista, mutta jäimme odottamaan luvattua suurremonttia. Turha nähdä vaivaa, jos parin vuoden sisään koko huone laitetaan kuitenkin matalaksi ja alkutekijöihinsä. Olkoon sitten suihkuverho epämääräisesti tuetussa tangossa, ja pyyhkeet epäsiististi avohyllyillä.

Ennen

Jälkeen

Jälkeen

Jälkeen

Loppuratkaisusta täytyy sanoa se, että ei näihin kapoisiin kaappeihin millään koko pyyhevarasto mahdu. Eikä niitä ole tarkoituksenmukaistakaan säilyttää kosteassa kylpyhuoneessa. Raivasimme isoille pyyhkeille tilaa vaatehuoneen liinavaatekaapista, pienemmät laitoimme pesuallaskaapin laatikkoon.

Modernisoinnissa otettiin suurensuuri harppaus ainakin näissä kohdissa:

1. Pyyhekuivainpatteri, ihastus. Se on iso ja lämmin. Monikäyttöinen pyyhkeille, käsipyykeille ja uimapuvuille. Ja niin tehokas, että kylpyhuoneesta haihtuu kosteus  suihkun jälkeen miellyttävän nopeasti.

Ennen
Jälkeen
Ennen

Jälkeen

2. Suihkukaappi. Nyt ei peilikään huurustu enää suihkun aikana, kun suurin osa vesisumusta pysyy kaapin sisällä. Eikä lattialle leviä lätäkköä, jota pitäisi vedellä lastalla kohti viemäriä joka suihkun jälkeen.

Ennen

Jälkeen
Ennen
Jälkeen

3. Seinäkaapit. Niin siistiä, kun epämääräiset pikkuesineet ja purnukat kätkeytyvät kaappeihin. Onneksi löydettiin nätit, vaikka vaikeaa se onkin, värillisten huonekalujen löytäminen ylipäätään mistään. Meillä on nyt varmaan maailman viimeinen oranssi kylpyhuonekaappi; sarjan valmistus näytti juuri loppuvan ja nettikaupasta sai vihoviimeisen kappaleen alennuksella.

Ennen
Jälkeen

4. Kunnon valaistus. Varsinkin peilin päälle asentamamme ledivalopalkki on ilahduttavan kirkas. Sitä ennen siinä oli onneton putki, joka sisälsi 3 surkeaa energiansäästölamppua, sitä vanhinta sukupolvea, joka alkoi himmetä heti käyttöönoton jälkeen radikaalisti ja jolla kesti minuutin saavuttaa edes jonkinlainen valoteho. Kun purimme vanhan valaisimen, totesimme, että yksi kolmesta lampusta olikin jo heittänyt henkensä. Ei ihme, että oli hämärää.

Ennen
Jälkeen

On myös kiva, että nyt kylpyhuoneessa on töpseli ja voin föönata tukkani tai siistiä miehen niskakarvat trimmerillä ilman monimutkaisia jatkojohtokelaratkaisuja.

Ja matot ja värit tulevat paremmin oikeuksiinsa uusilla antrasiittiharmailla mattapintaisilla lattiakaakeleilla kuin vanhoilla ruskeilla laikukkailla kuluneilla laatoilla.

Kaikkeen prosessointiin kului noin kaksi ja puoli kuukautta. Aikaa venyttivät kaappien ja suihkukaapin pitkät tilausajat ja suihkukaapin asentajan aikataulu, sekä itse tehdyn työn määrä kaappien kokoamisineen, poraamisineen ja lamppujen asennuksineen päivätyön ohessa.


Ennen
Jälkeen

Muistona vielä kuvat remontin hurjimmasta pisteestä, kun kaikki oli purettu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti