lauantai 11. kesäkuuta 2022

Ranta ja kesäherkut

Viime viikonloppuna tehtiin kesäisiä asioita kolme päivää peräkkäin. Torstaina aurinkoisella terassilla syömässä töiden jälkeen, pyöräillen, ja siitä vielä kaverin pihalle kakkukahveille. Perjantaina toisen kaverin kanssa olutterdellä koko illan, savuttavasta grillistä sai aterioita, ja juotiin erilaisia erikoisoluita kunnes ilta pimeni. Pyörällä takaisin. Lauantaina päivä Scheveningenin hiekkarannalla.

Torstaina oli lämmin kesäilta. Keksin, että sanoisin miehelleni, että nyt ei syödäkään jämiä pakastimesta vaan pyöräillään keskustaan ja istutaan jollain ihanalla terassilla ja syödään siellä. Vähän kesäloman tuntua kesäkuuhun pliis. Joko halvalla ranskiskiskalla tai oikein öykkäröiden ravintolassa.Pyörillä terassille, oli mukavaa. Pitihän vieressä olevaan jäätelöpuotiinkin mennä ja syödä ulkona pari palloa. Sitten selvisi, että kaveri oli kysynyt, tulemmeko syömään hänen tyttärensä synttärikakkua. Sinne suoraan, pihassa oli myös muita tuttaviamme sekä vanhempia sukulaisia, symppikset setä ja täti.


Olimme kymmeneltä illalla kotona. Kesäilta oli jo viilentynyt huomattavasti. Se näissä kesäpäivissä on vieläkin, että yöt / aamut / illat ovat viileitä edelleen ja se paahde on vain päiväsaikaan oikeasti lämmin.


Perjantaina vuorossa erikoisoluet sekä suuren grillin savupilvessä hajustetut vaatteet.
legendaarinen vessan ovi...


Lauantaina säätiedote meinasi aiheuttaa katastrofeja. Oli luvattu aivan varmasti pelkkää poutaa koko maahan koko päivän ja rannikolle 21 astetta, mutta mikä siellä oli vielä keskipäivälläkin: harmaa sadepilvi ja sade ja 17 astetta. Pakkasin viime hetkellä  ”hätähousut” mukaan, jos en kestä mekossa kylmyyttä.


Ajaessa ripsi tosiaan vettä ja oli viileää, mutta kävin ensin rantabulevardin vaatekaupat ja istuimme katoksen alla kahvilassa. Ostin yhdet stretch-housut lisää. Nämä ovat parhaita nämä ”verkkarit”, jotka jäljittelevät ”oikeita housuja”. Tähän on tultu. T. mukavuudenhaluinen keski-ikäinen.
Sitten alkoivat pilvet väistyä ja tuli auringonpaiste ja lämpöä. Väkeä alkoi virrata ja ranta täyttyä. Kävelin varpaat vedessä ja se tuntui jääkylmältä. Rohkeat lapset uivat, tai yrittivät kastautua, kiljuen. Hiekkalinnoja rakennettiin.Nousuvesi on kerännyt rannun simpukoita kauas rantahiekalle

Laskuvesi matalimmillaan


Meduusan löllyjä pitää varoa

Lokki käveli


Minun oli taas tärkeää suojautua auringolta hatulla ja voiteilla. Oli varoitettu herkkiä, että aurinko on todella voimakas ja iho palaa 20 minuutissa. Se paahtoi ihan hikisesti lopulta. 


Huvilaiturin sisätiloissa on paljon tekemistä nykyään, monta kuppilaa ja katuruokalaa ja kauppaa. Yläkannella ihmiset vaijeriliukumassa valjaissa tornista. On maailmanpyörää ja benjihyppyä. 


5 tähden hotelli Kurhaus

Huvilaituri

Huvilaiturin sisätiloissa


Tämä 60-luvun betonihökötys alkaa heikentyä rakenteellisesti ja piakkoin pitäisi tehdä päätös siitä, rakennetaanko uusi tilalle vai mitä tehdään. Aika rumana minä tätä oikeastaan pidän, mutta tarjoaahan se kivoja näkymiä mereltä rannalle, sekä mukavat lämpimät merelliset sisätilat talvikauden hyytävällä säällä. Monet paikalliset ovat kovasti kiintyneitä tähän maamerkkiin ja ovat kauhuissaan, jos se katoaa.


Syötiin hyvin ja illalliseksi simpukoita keko.

Ja jotta tässä olisi kaikki kootut herkuttelut parin viikon ajalta, laitetaan vielä kuva siitä kun ajettiin naapurikylän hyvään jäätelökahvilaan. Ja siitä, kun keskustaan avattiin ihan uusi kahvibaari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti